Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Ρωσία: Starbucks και Levi Strauss αποχωρούν οριστικά από τη χώρα
Ρωσία: Starbucks και Levi Strauss αποχωρούν οριστικά από τη χώρα

Ρωσία: Starbucks και Levi Strauss αποχωρούν οριστικά από τη χώρα
Η ιδιοκτήτρια καφέ και η εταιρεία ένδυσης είχαν αναστείλει από τον περασμένο Μάρτιο τις δραστηριότητες τους

Δύο ακόμη πολυεθνικές εταιρείες ανακοίνωσαν ότι αποχωρούν οριστικά από τη Ρωσία, εξαιτίας της στρατιωτικής εισβολής στην Ουκρανία.

Η εταιρεία Starbucks Corp ανακοίνωσε σήμερα, ότι θα αποχωρήσει από τη ρωσική αγορά μετά από σχεδόν 15 χρόνια, καθώς η αλυσίδα των καφέ ενώνεται με την McDonald’s Corp, σηματοδοτώντας το τέλος της παρουσίας ορισμένων από τις κορυφαίες δυτικές μάρκες στη χώρα. Η McDonald’s είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα, ότι πουλάει τα εστιατόριά της στη Ρωσία στον Αλεξάντερ Γκόρο, που είναι κάτοχος της άδειας λειτουργίας της αλυσίδας στην Ρωσία, για να επαναπροσδιοριστεί με νέο όνομα της, αλλά θα διατηρήσει τα εμπορικά της σήματα.

Η Starbucks που έχει έδρα το Σιάτλ στις ΗΠΑ, διαθέτει 130 καταστήματα στη Ρωσία, τα οποία ανήκουν εξ ολοκλήρου στον ιδιοκτήτη της Alshaya Group Γκόροφ και λειτουργούν υπό την διεύθυνση της εν λόγω εταιρείας, με σχεδόν 2.000 υπαλλήλους στη χώρα. Η Starbucks δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με τις οικονομικές επιπτώσεις της αποχώρησης. Η McDonald’s είχε δηλώσει, ότι θα επιβαρυνθεί κυρίως με μη ταμειακές δαπάνες ύψους έως και 1,4 δισ. δολαρίων.

Στις αρχές Μαρτίου η Starbucks έκλεισε τα καταστήματά της και ανέστειλε κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένης της αποστολής των προϊόντων της στη χώρα μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Η Starbucks, η οποία άνοιξε το πρώτο της κατάστημα στη Ρωσία το 2007, ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζει τους εργαζομένους της εκεί, καταβάλλοντας τους μισθούς τους για διάστημα έξι μηνών. Το ρωσικό μέσο ενημέρωσης Sota Vision μετέδωσε νωρίτερα σήμερα, επικαλούμενο πηγή, ότι η Starbucks κλείνει τη ρωσική νομική οντότητά της

Αλλά και η εταιρεία ένδυσης Levi Strauss & Co η οποία ανέστειλε τις δραστηριότητες της στην Ρωσία μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, αποφάσισε να εγκαταλείψει οριστικά την ρωσική αγορά έπειτα από 29 χρόνια επιχειρηματικής δραστηριότητας, γράφει η εφημερίδα Kommersant επικαλούμενη πηγές. Η εταιρεία σταμάτησε τις προμήθειες σε εμπόρευμα και πουλάει την επιχείρηση στην Ρωσία, δήλωσαν οι πηγές στην εφημερίδα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ένας από τους πιθανούς αγοραστές των καταστημάτων Levi’s μπορεί να είναι η τουρκική Fiba Holding A.S, οι οποία αναπτύσσει στην Ρωσία τα καταστήματα Gap, Marks & Spencer και Banana Republic, γράφει η ρωσική εφημερίδα. Σύμφωνα με τις πηγές της Kommersant, η Levi’s μετέφερε σε δύο μεγάλες on-line πλατφόρμες το εμπόρευμα της για τη νέα σεζόν, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, ανακοινώνοντας ότι δεν προβλέπονται νέες προμήθειες.

Η Levi’s ανέστειλε τη δραστηριότητα της και τις επενδύσεις στην Ρωσία στις αρχές Μαρτίου εξαιτίας της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Εν συνεχεία ο εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας Levi Strauss & Co Τσιπ Μπέργκ δήλωσε, ότι δεν έχει σχέδια να επαναλειτουργήσει τα κλειστά της καταστήματα εντός του 2022.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: