«Ρυθμίσεις που δεν είναι ρυθμίσεις…» - Επιστολή του Επιμελητηρίου Ηλείας προς τον υπουργό Εργασίας
Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
«Ρυθμίσεις που δεν είναι ρυθμίσεις…» – Επιστολή του Επιμελητηρίου Ηλείας προς τον υπουργό Εργασίας

«Ρυθμίσεις που δεν είναι ρυθμίσεις…» – Επιστολή του Επιμελητηρίου Ηλείας προς τον υπουργό Εργασίας

Τον ανεφάρμοστο και παράλογο χαρακτήρα της απαίτησης εξόφλησης όλου του ποσού της ρύθμισης οφειλών, προκειμένου να χορηγηθεί στους οφειλέτες ασφαλιστική ενημερότητα, η οποία ανατρέπει την χρηματοδοτική ροή της εκάστοτε επιχείρησης, επεσήμανε στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κωνσταντίνο Χατζηδάκη, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, κ. Κωνσταντίνος Νικολούτσος, δια της υπ’ αριθμ. Πρωτ. 108/11-8-2022 επιστολής του.

Στην επιστολή του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας αιτείται η χορήγηση Αποδεικτικού Ασφαλιστικής Ενημερότητας να γίνεται χωρίς την απαίτηση  για εφάπαξ καταβολή ολόκληρου του ποσού της ρύθμισης, η οποία συνιστά εξαναγκασμό, επί της ουσίας, του οφειλέτη σε μια εμπροσθοβαρή αποπληρωμή όλου του ποσού της οφειλής.

Χαρακτήρισε δε το εν λόγω αίτημα ως δίκαιο έναντι της ειλικρινούς προσπάθειας που καταβάλλουν οι επιχειρήσεις να ελαφρύνουν τα βάρη των οφειλών τους και να επιδείξουν ταυτόχρονα φορολογική κι ασφαλιστική συνέπεια, ενώ ζήτησε από τον Υπουργό να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να δοθεί άμεσα λύση σε αυτό το αδιέξοδο.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: