Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Σ. Μπαλιούκος: «Η στελέχωση του Δήμου μας αποτελεί ίσως τον μεγαλύτερο στόχο μας για το 2022»

Σ. Μπαλιούκος: «Η στελέχωση του Δήμου μας αποτελεί ίσως τον μεγαλύτερο στόχο μας για το 2022»Ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων κος Σάκης Μπαλιούκος μιλάει στην εφημερίδα «Πατρίς» για τη δύσκολη χρονιά που έφυγε, λόγω της έξαρσης της πανδημίας του covid-19, αλλά και γι’ αυτήν που ήρθε, μια χρονιά ελπίδας ότι τελικά θα νικήσουμε την πανδημία με το αποτέλεσμα και τον κόπο της επιστημονικής κοινότητας.

Επίσης στέκεται στους μεγάλους στόχους του δήμου του, που είναι από τους πιο όμορφους της χώρας και μπορεί να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο. Ως μεγαλύτερο στόχο λοιπόν για το 2022, θέτει τη στελέχωση του Δήμου με εξειδικευμένο προσωπικό μετά την αποψίλωση των υπηρεσιών από την κινητικότητα, ενώ αναφέρεται και στα μεγάλα έργα υποδομής που μπορούν να δώσουν περαιτέρω πνοή ανάπτυξης.

  • Ποια τα συναισθήματα με τον ερχομό του 2022; 

«Έφυγε με ανακούφιση μια χρονιά που έσπειρε τον φόβο και την αγωνία σε όλον τον κόσμο.

Μια χρονιά με απώλειες σε ανθρώπινες ζωές, μια χρονιά στην οποία καταγράφηκαν συμπεριφορές από “ανήσυχους” πολίτες κόντρα στην επιστήμη και στα επιτεύγματά της.

Μια χρονιά που όμως, μας έδωσε και την ελπίδα ότι τελικά θα νικήσουμε την πανδημία με το αποτέλεσμα και τον κόπο της επιστημονικής κοινότητας.

Η χρονιά που έρχεται, όπως κάθε νέα χρονιά, δίνει ελπίδες και προσδοκούμε να μας φέρει την ασφάλεια, την ηρεμία και τη δυνατότητα δημιουργίας που είχαμε πριν την πανδημία».

  • Ποιοι είναι οι μεγάλοι στόχοι του δήμου για τη νέα χρονιά, ποια είναι τα μεγαλύτερα έργα τα οποία θα ξεκινήσουν και ολοκληρωθούν μέσα σε αυτή τη χρονιά;

«Η δραστηριότητα του Δήμου μας έχει επηρεαστεί από την πανδημία, όπως και κάθε άλλη δραστηριότητα στη χώρα μας. Καταβάλαμε και θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια που χρειάζεται για να μην υπάρξουν ανθρώπινες απώλειες από την πανδημία στον Δήμο μας ή, αν υπάρξουν, να είναι οι λιγότερες, πολύ δε περισσότερο να μην απειληθεί κανένα άτομο μέσα στον ίδιο τον Δήμο μας και βεβαίως να μην γίνουμε εμείς υπεύθυνοι διασποράς του ιού στην κοινότητα.

Η δρομολόγηση και η ολοκλήρωση των ενταγμένων έργων σε προγράμματα και κοινοτικές πρωτοβουλίες είναι ο μεγάλος στόχος και για τη χρονιά που ήρθε, όπως επίσης μεγάλος στόχος είναι και η παρουσία του Δήμου μας σε κάθε πρόσκληση των διαχειριστικών αρχών για ένταξη νέων δράσεων.

Η στελέχωση του Δήμου μας με εξειδικευμένο προσωπικό μετά την αποψίλωση των υπηρεσιών μας από την κινητικότητα αποτελεί ίσως τον μεγαλύτερο στόχο μας για το 2022.

Το καθημερινό πρόβλημα του δημότη μας και η άμεση παρέμβασή μας προκειμένου να γίνει η ζωή του ευκολότερη, θα αποτελέσει και αύτον τον χρόνο ζήτημα υψηλού ενδιαφέροντος για την επίλυσή του.

Η στάση μας δίπλα στον κάθε αναξιοπαθούντα δημότη, στον κάθε άνεργο δημότη, στον ασθενή, στον άστεγο, είναι ζήτημα ηθικής τάξης και στόχευσης του Φορέα μας.

Η ανάπτυξη υποδομών στον αθλητισμό, στα σχολεία μας, για το παιδί και την οικογένεια θα αποτελέσει επίσης ύψιστη προτεραιότητα.

Όσον αφορά τις μεγάλες παρεμβάσεις στον δήμο μας, όλες τους απαντούν σε προβλήματα που ταλανίζουν την περιοχή μας και δυσκολεύουν την καθημερινότητα του πολίτη. Θα εκτελεστούν έργα στην οδοποιία προϋπολογισμού 5.500.000 €, στην ποιότητα ζωής έργα προϋπολογισμού 7.100.000 € και έργα πράσινης ανάπτυξης 1.700.000 €. Αυτές είναι μερικές μόνο από τις παρεμβάσεις που θα εκτελεστούν στο 2022».

  • Πόσο έχει επηρεάσει η Πανδημία την καθημερινότητα στον δήμο και αν είσαστε ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση των πολιτών στα μέτρα προστασίας;

«Η πανδημία έχει επηρεάσει τη λειτουργία του Δήμου μας, πότε από την ανάγκη να προστατεύσουμε το προσωπικό μας, πότε από την ανάγκη να προστατεύσουμε την τοπική κοινωνία, περιορίσαμε τις μετακινήσεις μας στο ελάχιστο και ζητήσαμε τη συμβολή του δημότη μας κυρίως στη διαχείριση ζητημάτων καθαριότητας.

Εφαρμόσαμε συστήματα εξυπηρέτησης του δημότη μας με ραντεβού και αλληλογραφία, για να μην δημιουργείται συνωστισμός κατά την επίσκεψή τους στο δημαρχείο.

Ο δημότης μας, ναι, ανταποκρίθηκε στα μέτρα προστασίας, ανταποκρινόταν στο κάλεσμα για εξετάσεις τεστ, μας ενημέρωνε για τα κρούσματα στην κοινότητα και δεχόταν ευχάριστα τις παρεμβάσεις για απολυμάνσεις και λοιπές ενέργειες, όπως ήταν η μαζική συμμετοχή στον εμβολιασμό.

Για τους λόγους αυτούς όχι μόνο είμαι ικανοποιημένος, αλλά είμαι υπερήφανος για τους δημότες μου και για τη στάση που τήρησαν».

  • Ποιοί πιστεύετε ότι είναι οι τομείς οι οποίοι μπορούν να οδηγήσουν τον δήμο σε ένα καλύτερο μέλλον, είτε μεσοπρόθεσμα, είτε και βραχυπρόθεσμα, τι περιμένετε από την πολιτεία για να σας βοηθήσει και φυσικά και την περιφέρεια σε αυτό το δύσκολο έργο;

«Ο δήμος μας είναι μια πανέμορφη περιοχή με σπουδαία αρχαιολογικά, εκκλησιαστικά, αρχιτεκτονικά και περιβαλλοντικά μνημεία, με σημαντική παραγωγή ελαιολάδου, εσπεριδοειδών, φρούτων, λαχανικών και ακμάζουσα κτηνοτροφία.

Στο ορεινό τμήμα, που δεσπόζει το μνημείο του Επικούρειου Απόλλωνα, έχει βάσεις για ανάπτυξη χειμερινού τουρισμού και ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Έχει όμως ένα βασικό και αξεπέραστο πρόβλημα:

– την οδική σύνδεση και από την πρωτεύουσα του Νομού μας, την Αρχαία Ολυμπία, τα παράλια του Νομού μας αλλά και από τον αυτοκινητόδρομο Τριπόλεως – Καλαμάτας μέσω Μεγαλόπολης.

Η πολιτεία μας αλλά και η Περιφέρεια πρέπει να συμβάλλει σε αυτό το έλλειμμα που κρατάει την περιοχή πίσω.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος επιβάλλεται να συνεχίσει την προσπάθεια της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής για βελτίωση του υπάρχοντος επαρχιακού δρόμου αρμοδιότητάς της, τον άξονα Κρέστενα- Ανδρίτσαινα που είναι απαραίτητος για την επικοινωνία με την περιοχή του ιστορικού χώρου της Ανδρίτσαινας και του Μεγάλου Μνημείου.

Η κατασκευή του οδικού άξονα ΠΑΤΡΑ- ΠΥΡΓΟΣ- ΤΣΑΚΩΝΑ θα δημιουργήσει συνθήκες ανάπτυξης, όπως σε όλη την Ηλεία και στην περιοχή μας.

Η ανάπτυξη επίσης του παραλιακού μετώπου της Νότιας Ηλείας με σεβασμό στο περιβάλλον και απαλλαγμένο από το υπερπροστατευτικό θεσμικό πλαίσιο, το οποίο απαγορεύει σήμερα κάθε ανθρώπινη παρουσία, θα έδινε άλλες δυνατότητες στην πεδινή περιοχή του δήμου μας αλλά και στις υπόλοιπες περιοχές».

patrisnews

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: