Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Σαβάλια – Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα: Έτοιμο το υπόμνημα για τη «διασταύρωση της παραλίας – χωραφιών»
Σαβάλια - Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα: Έτοιμο το υπόμνημα για τη «διασταύρωση της παραλίας - χωραφιών» - PatrisNews - Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

Σαβάλια – Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα: Έτοιμο το υπόμνημα για τη «διασταύρωση της παραλίας – χωραφιών»

Υπόμνημα με αναλυτικά στοιχεία, έγγραφα, φωτογραφίες και επιχειρήματα για την αναγκαιότητα τροποποίησης της μελέτης προκειμένου να ανοίξει ξανά η «διασταύρωση της παραλίας- χωραφιών» στα Σαβάλια, επί της Εθνικής Οδού Πατρών- Πύργου, ετοίμασαν οι κάτοικοι των Σαβαλίων.

Το υπόμνημα έχει θέμα «Τροποποίηση μελέτης ΕΟΠΠ –παρέμβαση στη χθ 65+300 Σαβάλια – Δημιουργία κόμβου» και αφορά στο σχετικό έργο «Επείγουσες παρεμβάσεις αναβάθμισης οδικής ασφάλειας στη Ν.Ε. Πατρών –Πύργου».

Το υπόμνημα ήδη έχει αποσταλεί στην Ειδική Υπηρεσία Δημσίων Έργων κατασκευής και συντήρησης συγκοινωνιακών Υποδομών, στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριο Φαρμάκη και στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας κ. Βασίλη Γιαννόπουλο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το υπόμνημα συνέταξε (αφιλοκερδώς) η Δικηγόρος και Περιφερειακή Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας Ζωή Αναστασοπούλου στην οποία η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, εκ μέρους των κατοίκων των Σαβαλίων, εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες. Επόμενο βήμα, όπως άλλωστε έχει αποφασιστεί τόσο στη Λαϊκή Συνέλευση των κατοίκων, όσο και στην ενημερωτική σύσκεψη με φορείς και Βουλευτές στο Κοινοτικό Γραφείο των Σαβαλίων, είναι να οριστεί η συνάντηση στην Αθήνα με τον αρμόδιο Υφυπουργό Μεταφορών και Υποδομών κ. Γιώργο Καραγιάννη. Στη συνάντηση αυτή, την οποία είχαν δεσμευτεί να κλείσουν οι Βουλευτές του κυβερνώντος, η Συντονιστική Επιτροπή μαζί με τους Βουλευτές της Ηλείας και τον Δήμαρχο Ήλιδας θα θέσουν το αίτημα της δημιουργίας κόμβου στο «επίμαχο» σημείο.

«Μια ολόκληρη τοπική κοινωνία εκφράζει τα δίκαια αιτήματά της»

Σε δήλωσή της η Δικηγόρος Ζωή Αναστασοπούλου, η οποία συνέλεξε στοιχεία, έγγραφα και φωτογραφίες προκειμένου να ετοιμάσει τον φάκελο υποστήριξης του αιτήματος επισημαίνει: «Οι κάτοικοι των Σαβαλίων και της Ροβιάτας διεκδικούν παρέμβαση επί της Εθνικής Οδού Πατρών- Πύργου ώστε να δημιουργηθεί κόμβος στην ασφαλέστερη διασταύρωση και να διοχετεύονται ομαλά και με ασφάλεια όλοι όσοι απαιτείται να περάσουν απέναντι με κατεύθυνση είτε την παραλία των Σαβαλίων, είτε τους αγρούς και τις καλλιέργειές τους εκτεινόμενες σε κάμπο 14.000 στρεμμάτων. 505 κάτοικοι συνυπέγραψαν σχετικό υπόμνημα προς αρμοδίους.

Μια ολόκληρη τοπική κοινωνία εκφράζει τα δίκαια αιτήματά της και τους σπουδαίους λόγους της. Η οικονομική ζωή, η επιβίωση και η ασφάλεια συμπορεύονται σε κοινωνίες προόδου».

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: