Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Σχέδιο κατάργησης του συμπληρωματικού φόρου σε ακίνητα – Ποιοι θα ωφεληθούν
Σχέδιο κατάργησης του συμπληρωματικού φόρου σε ακίνητα – Ποιοι θα ωφεληθούν

Σχέδιο κατάργησης του συμπληρωματικού φόρου σε ακίνητα – Ποιοι θα ωφεληθούνΟι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 300 έως 400 εκατ. ευρώ

Στην κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου ακινήτων που επιβάλλεται σε ακίνητη περιουσία άνω των 250.000 ευρώ, είτε εφάπαξ, είτε σταδιακά από το 2022, σχεδιάζει να προχωρήσει το οικονομικό επιτελείο.

Όπως ανέφερε ο ΣΚΑΙ επικαλούμενος ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή» της Κυριακής, προς το σκοπό αυτό θα αξιοποιήσει το δημοσιονομικό χώρο που δημιουργεί η ένταξη 3.600 νέων περιοχών στο αντικειμενικό σύστημα προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 300 με 400 εκατ. ευρώ, μεγάλο όμως μέρος των οποίων θα χρησιμοποιηθεί για την απορρόφηση των αυξήσεων που φέρνουν στον ΕΝΦΙΑ οι νέες αντικειμενικές.

Τα σενάρια που υπάρχουν στο τραπέζι, είναι η πλήρης κατάργηση του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ μόνο για τα φυσικά πρόσωπα, η μείωση κατά 50% για τα φυσικά και τα νομικά πρόσωπα και η πλήρης κατάργηση το 2023, είτε τέλος η διατήρηση του μόνο για πολύ μεγάλες περιουσίες άνω των 500.000 ευρώ.

Οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν, όταν ολοκληρωθούν οι προσομοιώσεις για τον ΕΝΦΙΑ του επόμενου χρόνου με βάση τις νέες αντικειμενικές τιμές.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: