Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Σχέδιο σε τρία σκέλη για τους εργάτες γης φέρνει η ΕΘΕΑΣ – Αγροτικά Νέα
Σχέδιο σε τρία σκέλη για τους εργάτες γης φέρνει η ΕΘΕΑΣ

Σχέδιο σε τρία σκέλη για τους εργάτες γης φέρνει η ΕΘΕΑΣ – Αγροτικά Νέα


Η εύρεση λύσεων στο ζήτημα επάρκειας των εργατών γης αποτέλεσε κύριο θέμα συζήτησης στην τελευταία συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Πυρηνοκάρπων, όπου έγινε προσπάθεια για την διαμόρφωση θέσεων-προτάσεων με στόχο την επίλυση του τεράστιου προβλήματος της έλλειψης εργατικού δυναμικού και προτάθηκε σχέδιο με τρεις κατευθύνσεις, που θα είναι σε θέση να προσφέρει λύσεις τόσο άμεσα όσο και μεσοπρόθεσμα.

Οι τρεις κατευθύνσεις που προτείνονται:

  1. Προσπάθεια για τη μείωση των αναγκών σε εργαζομένους, η οποία απαιτεί την άμεση εξαγγελία προγρλαμματος αναδιάρθρωσης καλλιεργειών, ώστε να υπάρξουν διαθέσιμες νέες καλλιέργειες (γραμμικές κατά βάση) που θα αξιοποιούν τη μηχανική καλλιέργεια, θα αυξάνουν την παραγωγικότητα και θα περιορίσουν ουσιαστικά τον αριθμό των απαιτούμενων εργαζομένων.
  2. Τροποποίηση και απλοποίηση του το νομοθετικού πλαισίου όπως αυτό ισχύει σήμερα στον Μεταναστευτικό Κώδικα.
  3. Η άμεση διασφάλιση της παρουσίας των απαιτούμενων εργατών για τη χρονιά που ξεκινάει και παράλληλα , το στήσιμο μηχανισμού για την εύρεση και μετάκληση εργατών από μη όμορες τρίτες  χώρες όπως Ουκρανία , Μολδαβία, Αίγυπτος , Μπαγκλαντές , Ινδία  κ.ά  .

Η ανακοίνωση της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Πυρηνοκάρπων διαθέσιμη εδώ

Κοινοποιήστε το:

Διαβάστε Επίσης

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: