Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
ΣΧΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ:Το Υπουργείο αποφασίζει – Η Σύγκλητος ψήφισε

ΣΧΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ:Το Υπουργείο αποφασίζει – Η Σύγκλητος ψήφισε

Η απόφαση του Πανεπιστημίου Πατρών, υποβαθμίζει με τον χειρότερο τρόπο την Ηλεία

Ο Στρατηγικός Σχεδιασμός για την Ακαδημαϊκή και Ερευνητική Ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Πατρών, εγκρίθηκε στην αρχική του μορφή χωρίς καμία αλλαγή, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Η απόφαση του Πανεπιστημίου Πατρών, υποβαθμίζει με τον χειρότερο τρόπο την Ηλεία, δεν λαμβάνει υπόψη της, καμία από τις παρατηρήσεις της τοπικής κοινωνίας και την οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο.

Με τις αποφάσεις που έλαβαν, η Ηλεία πολύ σύντομα, θα εξαφανισθεί από τον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας.

 Θα πρέπει όλοι, συστηματικά, και οργανωμένα, να ασκήσουμε κάθε δυνατή πίεση, ώστε να αλλάξει το ταχύτερο δυνατόν και να μην ισχύσουν οι αποφάσεις του Πανεπιστημίου.

Η επιστολή του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών

«Αξιότιμη κυρία Υπουργέ.

Σας ενημερώνουμε ότι η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών, στην υπ’αριθ. 184/22.3.2021 έκτακτη συνεδρίασή της, κατόπιν διεξοδικής συζήτησης, αποδέχεται κατά πλειοψηφία (επί 51 παρόντων, 45 ψήφισαν υπέρ, 3 λευκά και 3 ψήφισαν κατά) την εισήγηση της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού και εγκρίνει το συνημμένο στο παρόν Στρατηγικό Σχέδιο για την Ακαδημαϊκή και Ερευνητική Ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Πατρών.

Παρακαλούμε για τις απαραίτητες ενέργειες για την έναρξη της διαδικασίας υλοποίησής του, εφόσον γίνεται αποδεκτό, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και σε συνάρτηση με τον επικείμενο καθορισμό του αριθμού των εισακτέων για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022».

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: