ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ
Νέα και ειδήσεις της Ηλείας , Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα, Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

Στα αρχαία Ελληνικά εξετάστηκαν σήμερα οι μαθητές της ομάδας των Ανθρωπιστικών Σπουδών. Το διδαγμένο κείμενο αποτελούσε κομμάτι από την ύλη των παλαιότερων χρόνων και συγκεκριμένα από το έργο του Πλάτωνα «Πρωταγόρας», ενότητα 6.

Οι μαθητές κλήθηκαν να απαντήσουν για άλλη μία χρονιά σε ερώτηση κατανόησης κειμένου Σωστού  – Λάθους με αιτιολόγηση από χωρία του κειμένου.

Οι  ερωτήσεις ανάπτυξης κρίνονται αναμενόμενες, ενώ η εισαγωγή εξετάστηκε με τη μορφή Σωστού – Λάθους. Το παράλληλο κείμενο είναι έργο του ίδιου φιλόσοφου, όπου και ζητήθηκε η σύγκρισή τους σε συγκεκριμένο χωρίο. Στο δεύτερο μέρος, το αδίδακτο κείμενο αποτέλεσε απόσπασμα από το έργο του Ξενοφώντα «Απολογία Σωκράτους» όπου και ζητήθηκε μετάφραση του αρχικού μέρους του και ερώτηση κατανόησης από όλο το κείμενο. Οι γραμματικές και συντακτικές ασκήσεις δε φαίνεται να δυσκόλεψαν πολύ τους καλά διαβασμένους, απαιτούσαν όμως προσοχή, αφού ζητήθηκε μεταφορά χωρίου στον αντίθετο αριθμό αλλά και στον άλλο βαθμό για τα επίθετα

. Ο συντακτικός χαρακτηρισμός φράσεων του κειμένου αλλά και ο εντοπισμός του υποθετικού λόγου ολοκλήρωσαν την εξέταση του μαθήματος.

Συμπερασματικά, τα θέματα κρίνονται πιο απαιτητικά από τα περσινά και χρειάζονταν μια καλή προετοιμασία ολόκληρη τη χρονιά.

                                                                                                                               Βασιλική Λούπη,

Φροντιστήριο «ΑΛΜΑ»

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: