Νέα και ειδήσεις της Ηλείας , Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα, Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Σε διαβούλευση τα πρότυπα εμπορίας της ΕΕ για τα αγροτικά προϊόντα
Σε διαβούλευση τα πρότυπα εμπορίας της ΕΕ για τα αγροτικά προϊόντα

Σε διαβούλευση τα πρότυπα εμπορίας της ΕΕ για τα αγροτικά προϊόντα


Οι Ευρωπαίοι αγρότες στηρίζονται από την Επιτροπή προκειμένου να προωθήσουν τα προϊόντα τους σε μια παγκόσμια αγορά που γίνεται ολοένα και πιο ανταγωνιστική.

Στόχος αυτής της διαβούλευσης είναι να αναθεωρηθεί η εν λόγω πολιτική ώστε να συμβάλλει περισσότερο στη βιώσιμη παραγωγή και κατανάλωση.

Ειδικότερα, η Επιτροπή αναφέρει ότι θα εξετάσει τις δυνατότητες των προτύπων εμπορίας να αυξήσουν την προσφορά βιώσιμων προϊόντων και να βελτιώσουν την ισχύουσα νομοθεσία ενώ παράλληλα απευθύνεται σε φορείς της εφοδιαστικής αλυσίδας τροφίμων όπως είναι οι παραγωγοί, οι λιανοπωλητές και οι ενώσεις τους, οι καταναλωτές, οι οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών και οι εθνικές αρχές.

Τα πρότυπα εμπορίας αποτελούν ουσιαστικά κανόνες που διέπουν την εμπορία αγροδιατροφικών προϊόντων σε όλα τα στάδια της αλυσίδας εφοδιασμού και μπορούν να λάβουν τη μορφή υποχρεωτικών κανόνων και «προαιρετικών αποκλειστικών ενδείξεων». Ο σκοπός είναι να καλυφθούν οι προσδοκίες των καταναλωτών, να βελτιωθούν οι οικονομικές συνθήκες παραγωγής και εμπορίας και να διασφαλιστεί η ποιότητα των προϊόντων.

Η απόφαση αυτή ανακοινώθηκε στη στρατηγική «Από το Αγρόκτημα στο Πιάτο» (Farm to Fork) και ακολουθεί μια συνολική διαδικασία αξιολόγησης των προτύπων εμπορίας της ΕΕ που καθορίζονται στην κοινή οργάνωση αγοράς, τις «οδηγίες για το πρωινό» και τις πράξεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: