Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Σε δράση η ομάδα «Θησέας»: Δικυκλιστές πυροσβέστες στη μάχη της πυροπροστασίας | Ειδησεις
Σε δράση η ομάδα «Θησέας»: Δικυκλιστές πυροσβέστες στη μάχη της πυροπροστασίας

Σε δράση η ομάδα «Θησέας»: Δικυκλιστές πυροσβέστες στη μάχη της πυροπροστασίας | Ειδησεις


Ιδιαίτερη βαρύτητα στις ενέργειες και δράσεις που αφορούν στην πρόληψη κατά τη φετινή αντιπυρική περίοδο δίνεται από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος. Προς αυτή την κατεύθυνση και μετά από χρόνια αδρανοποίησης, ενεργοποιείται η ομάδα δικυκλιστών «Θησέας» , πρώην «Ηφαιστος».

 

ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ

Σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό, και στην Αχαΐα οι εποχούμενοι πυροσβέστες θα αναλαμβάνουν ενεργό δράση τις ημέρες υψηλού κινδύνου, βάσει του ημερήσιου χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, περιπολώντας σε δάση και σε «κόκκινες» περιοχές.

 

ΕΠΕΜΒΑΣΗ

Σε κάθε μηχανή «ειδικών διαδρομών» προβλέπονται δυο αναβάτες, που θα φέρουν ειδικό σακίδιο με τον απαραίτητο εξοπλισμό και στην περίπτωση που αντιληφθούν εστίες φωτιάς θα ενημερώνουν άμεσα το κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής και παράλληλα σε πρώτο χρόνο θα επεμβαίνουν για την αποτροπή επέκτασης της πυρκαγιάς, μέχρι την έλευση των ενισχύσεων. Σημαντική κρίνεται η συμβολή των δικυκλιστών της «Θησέας» καθώς, μπορούν να προσεγγίσουν δύσβατα σημεία εκτός δρόμου, έχοντας τη δυνατότητα εντοπισμού και ελέγχου ύποπτων ατόμων για εμπρησμό. Την ίδια ώρα, εκτιμάται πως η παρουσία τους θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για τη δράση επίδοξων εμπρηστών.

 

«ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ»

Στη «μάχη» της πυροπροστασίας φέτος για πρώτη φορά εκτός από τα 90 στελέχη της 6ης αερομεταφερόμενης Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ) Πάτρας, μετέχουν με αμιγείς περιπολίες το προσωπικό του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεχνικού Πάτρας (ΚΕΤΧ) και η Δασική υπηρεσία. Στη διάθεσή του και φέτος το τοπικό Πυροσβεστικό Σώμα θα έχει και μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones), τα οποία τις ημέρες υψηλής επικινδυνότητας θα επιτηρούν από αέρος «κόκκινα» σημεία, ενώ έχουν ενεργοποιηθεί και οργανωθεί στο σύνολο τους εθελοντικές οργανώσεις, κυνηγετικοί σύλλογοι, θηροφύλακες κ.λπ.

 

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: