Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Σε εφαρμογή το «καλάθι της νοικοκυράς» (και) στην Ηλεία – Θα… γεμίσει;
Σε εφαρμογή το «καλάθι της νοικοκυράς» (και) στην Ηλεία - Θα... γεμίσει; - PatrisNews - Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

Σε εφαρμογή το «καλάθι της νοικοκυράς» (και) στην Ηλεία – Θα… γεμίσει;

 

Σε εφαρμογή μπαίνει το μέτρο της κυβέρνησης με σκοπό την ανακούφιση των καταναλωτών από τις αυξήσεις που έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα σε βασικά καταναλωτικά αγαθά και είδη πρώτης ανάγκης.

Τα σούπερ μάρκετ θα ενημερώνονται σταδιακά για τη λίστα που πρότεινε το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με τις 31 κατηγορίες προϊόντων από τις οποίες θα προέλθουν τα 50 προϊόντα που θα περιλαμβάνει το «Καλάθι της νοικοκυράς», όπως ονομάζεται το συγκεκριμένο μέτρο. Ουσιαστικά, σε μια προσπάθεια να μπει ένα «φρένο» στις συνεχόμενες αυξήσεις, στη λίστα περιλαμβάνονται συγκεκριμένα βασικά προϊόντα με μηδενικές ή πολύ μικρές αυξήσεις στις τιμές.

Η εφ. «Πατρίς» απευθύνθηκε σε υπεύθυνους σούπερ μάρκετ στον Πύργο, οι οποίοι δήλωσαν αισιόδοξοι για την πορεία του συγκεκριμένου μέτρου, ωστόσο εμφανίστηκαν και επιφυλακτικοί, καθώς λόγω των τιμών που υπάρχουν τώρα οι καταναλωτές έχουν μειώσει κατά πολύ τις αγορές τους.

Από την πλευρά τους οι πολίτες που μίλησαν στην εφ. «Πατρίς» τόνισαν πως η κατάσταση με την ακρίβεια δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο, μιας και τα νοικοκυριά είναι ήδη επιβαρυμένα, περιμένοντας να δουν στο μέλλον την πορεία του «Καλαθιού της νοικοκυράς» και τον τρόπο που αυτό πρόκειται να εφαρμοστεί.

Διαβάστε περισσότερα στην εφ. «Πατρίς» που κυκλοφορεί…

– PatrisNews – Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: