Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Σε επίπεδα ρεκόρ το ποσοστό των θετικών μοριακών τεστ για κορωνοϊό στη Γερμανία
Σε επίπεδα ρεκόρ το ποσοστό των θετικών μοριακών τεστ για κορωνοϊό στη Γερμανία

Σε επίπεδα ρεκόρ το ποσοστό των θετικών μοριακών τεστ για κορωνοϊό στη Γερμανία


Υψηλότερο από ποτέ είναι το ποσοστό των θετικών μοριακών τεστ για κορωνοϊό στη Γερμανία, προειδοποιεί η Ένωση Εργαστηρίων ALM, από τα μέλη της οποίας διενεργείται περίπου το 90% των PCR στη χώρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης, το 59,1% των μοριακών τεστ την περασμένη εβδομάδα είχε θετικό αποτέλεσμα, ποσοστό ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας. Σε σύγκριση μάλιστα με την προηγούμενη εβδομάδα, το ποσοστό των θετικών τεστ αυξήθηκε κατά 6%.

Ταυτόχρονα, ο συνολικός αριθμός των PCR που διενεργήθηκαν ήταν 1,75 εκατομμύριο, κατά 7% μειωμένος σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Η χώρα, όπως διευκρινίζει η ALM, έχει τη δυνατότητα διενέργειας 2,8 εκατομμυρίων μοριακών τεστ την εβδομάδα.

«Τα τρέχοντα στοιχεία δείχνουν ότι αυξάνεται και πάλι η συχνότητα μόλυνσης (…) Οι πρώτες αχτίνες του ήλιου καθώς πλησιάζει η άνοιξη δεν πρέπει να κρύβουν το γεγονός ότι η πανδημία δυστυχώς δεν έχει ακόμη τελειώσει», τονίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Μίχαελ Μίλερ.

Χθες, Δευτέρα, ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ εξέφρασε την ανησυχία του για τη νέα αύξηση των κρουσμάτων, τονίζοντας ότι η υποπαραλλαγή της Όμικρον ΒΑ.2 είναι ακόμη πιο μεταδοτική από την Όμικρον. Έπειτα από μικρή κάμψη, ο δείκτης νέων κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους εντός επτά ημερών ανεβαίνει για πέμπτη συνεχή ημέρα, ενώ για τις 20 Μαρτίου έχει προγραμματιστεί η κατάργηση πολλών από τα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας. Ο Καρλ Λάουτερμπαχ ζητά κάποια μέτρα να παραμείνουν σε ισχύ, καθώς εκτιμά ότι είναι πολύ πιθανό ένα «καλοκαιρινό κύμα» του κορωνοϊού.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: