Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Σε σταυροδρόμι το Χρηματιστήριο
Αναζητούν τάση οι επενδυτές στο Χρηματιστήριο

Σε σταυροδρόμι το Χρηματιστήριο


Κοντά στα υψηλά της ημέρας ολοκλήρωσαν τις χθεσινοβραδινές συναλλαγές οι βασικοί δείκτες στη Wall Street, σε μία συνεδρίαση που στο πρώτο κομμάτι της χαρακτηρίστηκε από έντονη νευρικότητα και εναλλαγές προσήμων, ενώ είναι περισσότερο από σίγουρο ότι όλα τα παραπάνω θα αλλάξουν την Πέμπτη και μετά τις 15:30, όταν θα ανακοινωθεί ο ΔΤΚ Δεκεμβρίου στις ΗΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα, ο Dow Jones ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με κέρδη 0,56%, ο S&P 500 με κέρδη 0,70% και ο Nasdaq με άνοδο 1,01%.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον βιομηχανικό δείκτη, 24 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και έξι με αρνητικό.

Σήμερα το πρωί, οι αγοραστές δείχνουν να παίρνουν περισσότερες πρωτοβουλίες στις Αγορές Ασίας και Ειρηνικού, όπου ξεχωρίζει το +1,03% για τον ιαπωνικό Nikkei, ενώ σε ήπια ανοδικό ξεκίνημα παραπέμπουν τα futures των κύριων Ευρωπαϊκών Αγορών.

Ερχόμενοι στο Χ.Α., μπορεί κατά τη χθεσινή συνεδρίαση το τελικό πρόσημο του Γενικού Δείκτη, το οποίο κρίθηκε κυριολεκτικά στο φίνις, να ήταν οριακά αρνητικό, όμως και η χθεσινή εικόνα επιβεβαίωσε αυτούς που υποστηρίζουν ότι συνεχίζει να υφίσταται αγοραστικό ενδιαφέρον, κάτι που επιβεβαιώθηκε και από τον αξιόλογο τζίρο.

Αυτά ως προς τους βασικούς δείκτες του Χ.Α., καθώς η «μεγάλη εικόνα» του ταμπλό δεν άφησε και τις καλύτερες των εντυπώσεων.

Μπορεί το συνεχιζόμενο “rotation” σε δεικτοβαρείς μετοχές να συντηρεί την πλαγιοανοδική κίνηση των βασικών δεικτών, προεξάρχοντος του τραπεζικού, όμως το γεγονός ότι κατά τη χθεσινή συνεδρίαση οι πτωτικές μετοχές ήταν περισσότερες των ανοδικών, ακόμα και στο ταμπλό του FTSE25, δεν άφησε και τις καλύτερες υποσχέσεις για τη συνέχεια, αλλά και για τις διαθέσεις των ενεργών χαρτοφυλακίων.

Ούτε λόγος για μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, καθώς η συντριπτική πλειονότητα των τίτλων τους επέστρεψαν στη γνωστή συναλλακτική απαξίωση, με τους όποιους αγοραστές να αποσύρονται σε χαμηλότερα επίπεδα τιμών.

Μένει να φανεί αν στις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις θα επιχειρηθεί υπέρβαση των προηγούμενων πολυετών υψηλών στις 973 μονάδες, ή αν θα συνεχιστεί η συσσώρευση, περιμένοντας το νέο σήμα από τις Διεθνείς Αγορές.

Επίσης, οι δυνάμεις που δραστηριοποιούνται στο Χ.Α. θα πρέπει να αποφασίσουν αν θέλουν μία Αγορά δεικτών ή μία Αγορά διευρυμένου ενδιαφέροντος, με θετικούς πρωταγωνιστές από όλο το εύρος του ταμπλό.

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα οι μετοχές των Ελ. Πετρελαίων είναι διαπραγματεύσιμες χωρίς το προμέρισμα χρήσης 2022, €0,25 ανά μετοχή, από το οποίο θα παρακρατηθεί ο αναλογών φόρος (καθαρό ποσό: €0,2375 ανά μετοχή).

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: