Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Σε τροχιά ανοδικής διόρθωσης το Χρηματιστήριο
Με αβαντάζ οι πωλητές στο Χρηματιστήριο

Σε τροχιά ανοδικής διόρθωσης το Χρηματιστήριο


Με ράλι υποδέχθηκε τον Οκτώβριο η Wall Street, για να ακολουθήσουν οι αγορές στην Ασία.

Με την προθεσμιακή αγορά της Νέας Υόρκης στο «πράσινο», σε Φρανκφούρτη, Λονδίνο κ.α., δίνεται ευκαιρία στους traders να επιχειρήσουν να κινηθούν υψηλότερα.

Από τις 12.209 ο DAX, από τις 6.908 ο FTSE100, με τα futures του S&P500 από τις 3.725 μονάδες.

Με αυτό το κλίμα στις διεθνείς αγορές, στο Χρηματιστήριο Αθηνών η συνεδρίαση ξεκινά με τον Γενικό Δείκτη και πάλι πάνω από την περιοχή των 800 μονάδων. Από τις 804,19 και μάλιστα με συγκριτικό πλεονέκτημα, καθώς η υπέρβαση του κατ’ αρχάς ελάχιστου στόχου των 802 μονάδων επιτεύχθηκε χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Και σε «κλείσιμο» ημέρας, με συντονισμένες αγορές από την πλευρά των long.

Στο πλαίσιο μίας ανοδικής διόρθωσης, που στις διεθνείς αγορές δικαιολογείται ακριβώς λόγω της ισχυρής διόρθωσης του Σεπτεμβρίου, της σημαντικής μείωσης αποτιμήσεων και εκροών, κάτι ανάλογο θα μπορούσε να (υπο)στηριχθεί και στο «ρηχό» χρηματιστήριό μας.

Αλλωστε η ισχυρή αντίδραση της Πέμπτης-Παρασκευής, το short covering ειδικά στη μετοχή του ΟΤΕ επιβεβαίωσε το πόσο εύκολα και με μέτριο κόστος μπορεί να «γυρίσει» η αγορά. Ειδικότερα όταν επιχειρείται μέσω μίας εισηγμένης/μετοχής του μεγέθους/βαρύτητας ενός Οργανισμού.

Από σημαντικά χαμηλότερες τιμές οι κινήσεις των επενδυτών στον τραπεζικό κλάδο, με τον ΔΤΡ να αντιδρά από την ευρύτερη περιοχή των 500 μονάδων. Στις 514,38 ο ΔΤΡ, σε Eurobank (0,856), Εθνική (3,02 ) οι περισσότερες συναλλαγές, η Alpha Bank με 2,98% στο 0,83 ευρώ με τη μεγαλύτερη άνοδο.

Διακριτή από τις τελευταίες δύο συνεδριάσεις Σεπτεμβρίου η επάνοδος των αγοραστών, εμφατική στη χθεσινή συνεδρίαση, πρώτη Οκτωβρίου, με Mytilineos, Motor Oil, ΔΕΗ, ΟΛΠ, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, ΤΙΤΑΝ να συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από την πλευρά των επενδυτών.

Σε ρυθμό (και) ανακοίνωσης οικονομικών μεγεθών τρίτου τριμήνου η Wall Street θα δώσει και σήμερα ρυθμό για (κυρίως) traders και επενδυτές.

 

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: