Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Σεισμός στη Λέσβο – Τσελέντης: «Ακόμα δεν είμαστε 100% σίγουροι ότι έχουμε τελειώσει»
Σεισμός στη Λέσβο – Τσελέντης: «Ακόμα δεν είμαστε 100% σίγουροι ότι έχουμε τελειώσει»

Σεισμός στη Λέσβο – Τσελέντης: «Ακόμα δεν είμαστε 100% σίγουροι ότι έχουμε τελειώσει»Ήδη έχουν καταγραφεί επτά μετασεισμοί

  Έντονα αισθητός σε όλο το νησί και ιδιαίτερα στα χωριά της βόρειας Λέσβου έγινε ο σεισμός με επίκεντρο στην περιοχή του Λεπετύμνου σήμερα Τρίτη στις 10 παρά 20 το πρωί.

Σύμφωνα με τις πρώτες μετρήσεις του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, η σεισμική δόνηση ήταν έντασης 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ανάλογη των δυο μεγάλων πρώτων σεισμών της περασμένης Παρασκευής 7 Ιανουαρίου.

Το επίκεντρο του σεισμού σύμφωνα με τις ίδιες πρώτες μετρήσεις του ήταν πέντε χιλιόμετρα ανατολικά – νοτιοανατολικά του Μολύβου και είχε εστιακό βάθος στα 10 χιλιόμετρα.

Ήδη, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο μετά τα 4,8 Ρίχτερ έχουν καταγραφεί 7 μετασεισμοί, ο μικρότερος 2,5 Ρίχτερ και ο μεγαλύτερος 3 Ρίχτερ.

Προς το παρόν δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

«Όπως έχουμε πει το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη και δεν μπορούμε 100% ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι για αρκετό καιρό ακόμα (αν δεχτούμε ότι είχαμε τον κυρίως σεισμό) θα συμβαίνουν σημαντικού μεγέθους μετασεισμοί.

Ο σημερινός σεισμός θα έχει και αυτός τους δικούς του μετασεισμούς», τόνισε στο lesvosnews ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: