Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
ΣΕΠΕ: Άμεση παρέμβαση για τον θάνατο του φύλακα στην Ηλεία και τον ξυλοδαρμό courier

ΣΕΠΕ: Άμεση παρέμβαση για τον θάνατο του φύλακα στην Ηλεία και τον ξυλοδαρμό courier

Ποια στοιχεία προέκυψαν από τους επιτόπιους ελέγχους του ΣΕΠΕ

Κλιμάκιο του ΣΕΠΕ μετέβη επιτόπου για να παραγματοποιήσει αυτοψία και να επιβάλλει κυρώσεις σχετικά με τα δυο θλιβερά περιστατικά που απασχόλησαν πρόσφατα την επικαιρότητα, τον θάνατο υπαλλήλου φύλαξης (security) σε συσκευαστήριο στα Λεχαινά Ηλείας μετά από επίθεση σκύλων και τον ξυλοδαρμό ταχυμεταφορέα στην Παλλήνη.

1. Οσον αφορά στο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στον εξωτερικό χώρο επιχείρησης συσκευαστηρίου φρούτων στα Λεχαινά Ηλείας που συνέβη την Κυριακή 10 Ιανουαρίου, την επομένη (Δευτέρα 11 Ιανουαρίου) μετέβη στο χώρο του συμβάντος κλιμάκιο του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Περιφερειακή Διεύθυνση Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασίας Δυτικής Ελλάδας-Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων) και πραγματοποίησε αυτοψία, παρουσία αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ανδραβίδας-Κυλλήνης που διενεργεί την προανάκριση. Η έρευνα του ΣΕΠΕ εξελίσσεται παράλληλα με την ποινική διαδικασία και το Σώμα θα προχωρήσει άμεσα στην επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων, εφόσον διαπιστωθούν παραβάσεις της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.

2. Για το περιστατικό του ξυλοδαρμού ταχυμεταφορέα στην Παλλήνη τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου από άτομο που είχε συγγενική σχέση με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας, το ΣΕΠΕ διέταξε την διενέργεια ελέγχου από μεικτό κλιμάκιο (αποτελούμενο από Επιθεωρητές Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία και Επιθεωρητές Εργασιακών Σχέσεων) μόλις έλαβε γνώση του συμβάντος μετά από σχετική καταγγελία. Παρών κατά τον έλεγχο ήταν ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, στον οποίο ζητήθηκαν εξηγήσεις.

Επιπλέον κατά την έρευνα του ΣΕΠΕ βρέθηκαν να εργάζονται οκτώ μισθωτοί εκτός του ωραρίου που είχε δηλωθεί και ζητήθηκαν γραπτές εξηγήσεις από την επιχείρηση. Παράλληλα, διενεργείται προανάκριση από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές ως προς το ποινικό σκέλος του συμβάντος.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης ζήτησε από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας να εντατικοποιήσει τους ελέγχους, τόσο για την εφαρμογή της κείμενης εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, όσο και των έκτακτων μέτρων δημόσιας υγείας για την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού εντός των εργασιακών χώρων. Κάθε φορά που εντοπίζονται παραβάσεις, θα κινούνται άμεσα όλες οι διαδικασίες για την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων.

protothema,patrisnews

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: