Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Σιδηροκαστρίτης Σπύρος – ΠΥΡΓΟΣ – Αναπλάσεις με προγραμματισμό και ευθύνη

Σιδηροκαστρίτης Σπύρος – ΠΥΡΓΟΣ – Αναπλάσεις με προγραμματισμό και ευθύνη

Η πόλη του Πύργου με την ολοκλήρωση των αναπλάσεων των οδών Λ. Κατσώνη- Μυρτίλου, Αχιλλέως, την πλατεία Ανδριάρα καθώς και με τις προγραμματισμένες αναπλάσεις στις οδούς Κολοκοτρώνη και Καραϊσκάκη θα αποκτήσει ένα εκτεταμένο δίκτυο δρόμων ήπιας κυκλοφορίας.

Οι αναπλάσεις αυτές έρχονται να προστεθούν στις ήδη υπάρχουσες με αμφιλεγόμενα αποτελέσματα πολλές φορές. Κύριο χαρακτηριστικό τους η επέκταση των πεζοδρομίων και η μείωση των χώρων στάθμευσης των αυτοκινήτων.

Η προηγούμενη δημοτική αρχή όσα χρόνια ήταν στο τιμόνι της πόλης υλοποίησε ένα εκτεταμένο δίκτυο τέτοιων αναπλάσεων. Σε πολλές περιπτώσεις υπέστησαν αναπλάσεις δρόμοι με ελάχιστη κίνηση πεζών και δυσκόλεψαν τη ζωή τόσο των κατοίκων όσο και των διερχομένων καθώς στέρησαν από τις γειτονιές χώρους στάθμευσης  χωρίς να μεριμνήσουν για την αντικατάστασή τους.

Η εκτεταμένη ανάπλαση οδών χωρίς ολοκληρωμένη κυκλοφοριακή μελέτη συνολικά για την πόλη οδηγεί πολλούς εμπορικούς δρόμους της σε ερημοποίηση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η οδός Γερμανού όπου στους ήδη υπάρχοντες «στενεμένους» δρόμους γύρω από  το θέατρο Απόλλων και των κάθετων οδών που συνδέονται με αυτήν, προσθέτονται νέοι δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας με αποτέλεσμα  η στάθμευση κοντά στην οδό Γερμανού και σε άλλους εμπορικούς δρόμους να είναι απαγορευτική. Ο εμπορικός κόσμος της πόλης μας δεν περνά έτσι κι αλλιώς τις πιο ευτυχείς περιόδους του. Ο δήμος πρέπει να ακούσει την αγωνία τους και να επέμβει όπου είναι δυνατό στις υπό κατασκευή αναπλάσεις ώστε να εξευρεθούν θέσεις πάρκινγκ, να υπάρξει κυκλοφοριακή μελέτη συνολικά για την πόλη η οποία θα αποτελέσει τον οδοδείκτη για τις επόμενες αναπλάσεις  που θα γίνουν. Να επικαιροποιήσει και να αξιοποιήσει την προϋπάρχουσα μελέτη στάθμευσης η οποία προβλέπει ελεγχόμενη στάθμευση στην πόλη με τη δημιουργία περίπου 900 θέσεων  και να διερευνήσει τη δυνατότητα αξιοποίησης κάποιων οικοπέδων που βρίσκονται πλησίον κεντρικών οδών όπου θα μπορούσαν να γίνουν δημοτικά πάρκινγκ.

Σιδηροκαστρίτης Σπύρος, Αντιπρόεδρος Συμβουλίου Κοινότητας Πύργου

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: