Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Σήφης Βαλυράκης: «Καταπέλτης» το πόρισμα του ανακριτή για τους κατηγορούμενους
Σήφης Βαλυράκης: «Οι ιατροδικαστικές εκθέσεις αποκλείουν την εκδοχή ατυχήματος» λένε οι δικηγόροι της οικογένειας

Σήφης Βαλυράκης: «Καταπέλτης» το πόρισμα του ανακριτή για τους κατηγορούμενους«Τον σκοτώσατε με δόλο και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση» αναφέρει – Αρνούνται τα πάντα και ετοιμάζουν αίτημα αποφυλάκισης οι δύο ψαράδες

Προφυλακιστέοι για τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη κρίθηκαν πριν μερικές μέρες οι δύο κατηγορούμενοι ψαράδες, με το πόρισμα του ανακριτή να είναι «καταπέλτης» εναντίον τους, αναφέροντας ότι σκότωσαν με δόλο και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση τον ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Real News, στην 16σέλιδη απόφαση του ανακριτή, που οδήγησε και στην προφυλάκιση των δύο ψαράδων, δεν διαφαίνεται κάποια αμφιβολία για την ενοχή τους και περιγράφεται με λεπτομέρειες ο τρόπος, με τον οποίο η βάρκα τους χτύπησε με την προπέλα και τα υδροπτερύγιά του τον Σήφη Βαλυράκη. «Εν γνώσει σας», όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Ο ανακριτής καταλήγει στο συμπέρασμα, ότι οι δύο κατηγορούμενοι χτύπησαν τον 79χρονο πρώην υπουργό, αφού πρώτα διαπληκτίστηκαν μαζί του. «Ενεργώντας με πρόθεση από κοινού, έχοντας κοινό δόλο και μετά από συνεννόηση, με συγκλίνουσες ενέργειες και ενώ βρισκόσασταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, τον σκοτώσατε», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση.

Στην δεύτερη σελίδα της απόφασης περιγράφονται αναλυτικά οι τελευταίες στιγμές του Σήφη Βαλυράκη. «Προσεγγίσατε τον Ιωσήφ Βαλυράκη, ο οποίος κινούταν με το σκάφος του “ΜΙΝΑ” και, αφού παρεμποδίσατε την πορεία ενεργώντας επικίνδυνους ελιγμούς με το αλιευτικό σας γύρωθεν του φουσκωτού του σκάφους, διαπληκτιστήκατε μαζί του και στη συνέχεια με την χρήση ενός ξύλινου κονταριού τον πλήξατε στο πάνω μέρος του κορμιού του τουλάχιστον 2-3 φορές, με αποτέλεσμα αυτός να πέσει χωρίς τη θέληση του στη θάλασσα» αναφέρει ο ανακριτής.

«Τότε κι ενώ το αλιευτικό σας σκάφος βρισκόταν καθ’ όλη τη διάρκεια του διαπληκτισμού σε κίνηση, το απομακρύνατε από το σημείο εκείνο με κατεύθυνση προς το Πεζονήσι και από την κίνηση αυτή του αλιευτικού, εν γνώσει σας, ο Σήφης Βαλυράκης, ο οποίος βρισκόταν στη θάλασσα, ήρθε σε επαφή με την προπέλα και τα υδροπτερύγια του αλιευτικού σκάφους που βρισκόταν στην πρύμνη του, καθώς και με αμβλείες επιφάνειες αυτού, με αποτέλεσμα να προκληθούν, εκτός από θλαστικά τραύματα στην κεφαλή, στον αριστερό αγκώνα και στον αριστερό δείκτη αφενός, αφετέρου εκχυμώσεις στην κεφαλή, στην αυχενική χώρα, στον δεξιό βραχίονα και στο δεξιό αντιβράχιο», αναφέρει επίσης το σκεπτικό για την προφυλάκιση των δύο ψαράδων.

Στο σκεπτικό του δικαστικού λειτουργού παρατίθενται οι καταθέσεις των δύο αυτοπτών μαρτύρων. Ο ένας μάλιστα κατέθεσε και στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και στον ανακριτή δύο φορές, αναγνώρισε ανεπιφύλακτα τους δύο αλιείς και είδε να τον χτυπούν με κοντάρι και ο Σήφης Βαλυράκης να πέφτει στην θάλασσα.

Τέλος, σημειώνεται ότι οι δύο κατηγορούμενοι αρνούνται τα όσα τους αποδίδονται και την ερχόμενη αναμένεται να καταθέσουν προσφυγή κατά της προσωρινής κράτησής τους. «Θέλω να πιστεύω ότι αποτελεί μία καθαρά δικαστική πλάνη και όχι κάτι άλλο. Ανακριτική και εισαγγελική αρχή έσφαλαν και με τα στοιχεία, τα οποία στην πορεία θα καταθέσουμε, θα ανατρέψουμε τα μέχρι τώρα δεδομένα και η αρχική εκτίμηση περί προσωρινής κρατήσεως των δύο εντολέων μου θα ανατραπεί συθέμελα και οι άνθρωποι αυτοί όχι μόνο πρέπει να αποφυλακιστούν, αλλά θα αθωωθούν και στο δικαστήριο», αναφέρει ο συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορουμένων Γιάννης Γλύκας.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: