Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Σημαντική αύξηση της επιβατικής κίνησης και των δρομολογίων στα ΚΤΕΛ Ηλείας
ΚΤΕΛ Ηλείας: Δεν αυξάνονται οι τιμές των εισιτηρίων

Σημαντική αύξηση της επιβατικής κίνησης και των δρομολογίων στα ΚΤΕΛ ΗλείαςΗ διοίκηση του ΚΤΕΛ Ηλείας λόγω της σημαντικής αύξησης της επιβατικής κίνησης, έχει προχωρήσει σε αύξηση των δρομολογίων, τόσο όσον αφορά προορισμούς του νομού, όσο φυσικά και προορισμούς όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα όπως τονίζει ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ηλείας Αριστοτέλης Οικονομόπουλος, θα γίνουν ακόμη περισσότερα τα δρομολόγια, αν αυτό χρειαστεί, προκειμένου όλοι να φτάσουν στον προορισμό τους.

Επιπλέον ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ηλείας αναφέρθηκε και στα προβλήματα που υπάρχουν σε κάποιες περιοχές της Ηλείας και θα δυσχεράνουν την μεταφορά των μαθητών από τον Σεπτέμβριο, τονίζοντας ότι καταβάλλεται και σε αυτό τον τομέα μεγάλη προσπάθεια, προκειμένου να λυθεί όποιο πρόβλημα και αν παρουσιαστεί.

 

«Βάζουμε συνεχώς νέα δρομολόγια»

Χαρακτηριστικά για την αύξηση στα τοπικά και υπεραστικά δρομολόγια ο Αριστοτέλης Οικονομόπουλος πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ηλείας τόνισε:

«Τα δρομολόγια για Αθήνα έχουν ήδη αυξηθεί, έχουν μπει και κάποια εξπρές από τον Πύργο προς Αθήνα, αλλά και από Αθήνα προς Πύργο, διότι έχει αυξηθεί η επιβατική κίνηση. Σχεδιάζουμε να μπουν και κάποια έξτρα δρομολόγια πιο αργά το απόγευμα, γιατί το καλοκαίρι στις 18:00 είναι λίγο νωρίς. Θέλουμε και εμείς να βοηθήσουμε και θα βάλουμε δρομολόγιο πιο αργά από τις 18:00.

Το σχεδιάζουμε αυτό και θα δούμε πώς θα το προγραμματίσουμε. Επίσης έχουμε το νυχτερινό δρομολόγιο δύο φορές την εβδομάδα στις 12:30, Πέμπτη και Κυριακή. Έχουμε βάλει και κάποια έξτρα δρομολόγια και στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα την Κυριακή εξπρές μέσω Ιωαννίνων και γυρίζει τη Δευτέρα. Και στα τοπικά, σε όλες τις περιοχές υπάρχουν δρομολόγια που είναι αυξημένα σε σχέση με τα προηγούμενα καλοκαίρια, αφού βλέπουμε ότι λόγω της ακρίβειας ο κόσμος δεν μετακινείται με το αυτοκίνητο.

Βλέπουμε ότι τα δρομολόγια προς Κατάκολο και Σπιάντζα από Πύργο, από την Αμαλιάδα για Κουρούτα, από τη Γαστούνη προς Γλύφα και από τα Λεχαινά και Ανδραβίδα προς Κυλλήνη, έχουν αυξημένη επιβατική κίνηση λόγω της τιμής των καυσίμων. Αυτό είναι κάτι που επιβαρύνει και εμάς, αφού και εμείς με καύσιμα μετακινούμαστε, αλλά όσο ο κόσμος στηρίζει τα λεωφορεία και εμείς μπορούμε να αυξήσουμε τα δρομολόγια και να βοηθήσουμε με αυτόν τον τρόπο τον κόσμο.

 

Όπου υπάρχει κενό στα δρομολόγια καλύπτεται με εφεδρικά και να γεμίσει κάποιο λεωφορείο μπαίνει δεύτερο και τρίτο. Κανένας επιβάτης δεν πρόκειται να μην μετακινηθεί».

«Να μην υπάρξουν προβλήματα με την μεταφορά των μαθητών από τον Σεπτέμβρη»

Για τα σχολικά δρομολόγια ο κ. Οικονομόπουλος τόνισε:

«Όσον αφορά τα σχολικά δρομολόγια, έχουμε ήδη κάνει κάποιες επαφές και με το δήμο Πύργου και με τους άλλους δήμους, για κάποια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, περισσότερο στα ορεινά χωριά. Ζητάμε την κοπή των κλαδιών, ειδικά σε κάποιες ελιές που έχουν φουντώσει. Αυτά τα προβλήματα τα αντιμετωπίζουμε κάθε Σεπτέμβρη που ξεκινάει η σχολική χρονιά και πρέπει να μπούμε σε κάποια δύσβατα μέρη για να μετακινήσουμε τα παιδιά στα σχολεία τους. Εμείς πάντως έχουμε ζητήσει από τους δήμους να προχωρήσουν στις κοπές των κλαδιών των δέντρων προκειμένου να μην υπάρχει αυτό το πρόβλημα το Σεπτέμβρη, έτσι ώστε να μην παρουσιαστεί το πρόβλημα να μην μπορούμε να μετακινήσουμε τα παιδιά. Υπάρχει και το πρόβλημα με τα έργα στην Πατρών – Πύργου, αφού παίρνουμε παιδιά από στάσεις πάνω στην Εθνική Οδό. Έχουμε απευθυνθεί και στο μηχανολογικό και στην περιφέρεια για να δούμε πώς θα λυθεί αυτό το πρόβλημα, όπως από το Κουρτέσι και το Καπελέτο προς την Βάρδα. Αυτά τα παιδιά τα παίρναμε επί της εθνικής οδού όπου υπάρχουν στάσεις, όμως με την καινούρια ρύθμιση που έχει κάνει η περιφέρεια, δεν μπορεί να σταματήσει εκεί το λεωφορείο αφού θα κλείσει την κυκλοφορία. Οπότε αυτές οι στάσεις ουσιαστικά έχουν καταργηθεί. Πρέπει να βρεθεί μία λύση και για αυτά τα παιδιά. Πάντως εμείς σαν συγκοινωνιακός φορέας θα κάνουμε ότι μπορούμε προκειμένου να μην υπάρχουν προβλήματα».

– PatrisNews – Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: