Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Σήμερα τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Ηλείας κ Γερμανού
Σήμερα τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Ηλείας κ Γερμανού - PatrisNews - Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

Σήμερα τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Ηλείας κ ΓερμανούΣήμερα είναι τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Ηλείας κ Γερμανού ο οποίος το πρωί θα χοροστατήσει στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που θα τελεστεί στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου στον Πύργο,  με την συμμετοχή του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωλένης κ Αθανασίου και ιερέων της περιοχής. 

Αμέσως μετά θα μεταβεί στο Μητροπολιτικό Μέγαρο όπου από τις 10:30 έως και τις 13:00 το μεσημέρι θα δεχθεί τις ευχές του κλήρου και του λαού για την εορτή του.

Χθές το απόγευμα  στις 6.00  ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης κ. Γερμανός τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση  εις μνήμη του προκατόχου του Μητροπολίτου Ηλείας κυρού Γερμανού στον  τάφο του πρώτο κοιμητήριο Πύργου στους Αγίους Πάντες.

Εν συνεχεία και ώρα 7 χοροστάτησε στο  Μεγάλο Πανηγυρικό  εσπερινό  στον Άγιο Νικόλαο Πύργου όπου συμμετείχαν κληρικοί από την περιοχή ενώ παρακολούθησαν πιστοί από την περιοχή την ιερή ακολουθία.

Ο Άγιος Γερμανός

Ο Άγιος Γερμανός γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 640 μ.Χ. Πατέρας αυτού ήταν ο πατρίκιος Ιουστινιανός, που τον ανέθρεψε με μεγάλη ευσέβεια. Είκοσι χρονών έμεινε ορφανός από πατέρα, τον οποίο σκότωσε ο Κωνσταντίνος ο Πωγωνάτος (668 – 685 μ.Χ.), αφού τον συμπεριέλαβε μεταξύ αυτών που σκότωσαν τον δικό του πατέρα. Τον Γερμανό αφού τον ευνούχισε, τον κατέταξε στον κλήρο της Εκκλησίας. Αυτός, φημισμένος για την αρετή, την μόρφωση και την αγιότητα της ζωής του, εκλέχθηκε μητροπολίτης Κυζίκου, στο 37ο έτος της ηλικίας του. Αργότερα όταν χήρεψε ο Πατριαρχικός θρόνος, με τη γνώμη του Βασιλιά Αναστασίου και την ψήφο της Συγκλήτου, του κλήρου και του λάου, ανέβηκε στον Οικουμενικό θρόνο (715 μ.Χ.).

Από τη θέση αυτή, αφιέρωσε όλες τις πνευματικές και ηθικές δυνάμεις του, διδάσκοντας και νουθετώντας παράλληλα με τα συνεχή Κηρύγματά του, τον λαό του Θεού. Κατόπιν, όταν ο εικονομάχος Αυτοκράτορας Λέων ο Ίσαυρος, του είπε να συμμορφωθεί με τα ασεβή διατάγματά του, αυτός όχι μόνο δεν υπάκουσε, αλλά παρότρυνε και τον ευσεβή λαό σε αντίσταση. Αναγκάστηκε έτσι να παραιτηθεί, αφού κατέθεσε το ωμοφόριό του, επάνω στην Αγία Τράπεζα. Αποσύρθηκε πλέον σε ένα πατρικό του κτήμα, (το Πλατάνια) και μετά από σύντομη αρρώστια, πέθανε σε ηλικία 100 ετών στις 12 Μαΐου το 740 μ.Χ.

– PatrisNews – Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: