Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
«Σκούπα» της ΕΛΑΣ για ηχορύπανση σε Αχαΐα και Ηλεία – 5 συλλήψεις σε μια ημέρα | Ειδησεις
Πάτρα: Άλλη μία σύλληψη για ηχορύπανση | Ειδήσεις

«Σκούπα» της ΕΛΑΣ για ηχορύπανση σε Αχαΐα και Ηλεία – 5 συλλήψεις σε μια ημέρα | Ειδησεις


Μπαράζ ελέγχων και συλλήψεων πραγματοποιήθηκαν το διήμερο σε Αχαΐα και Ηλεία με συνολικά 5 άτομα, να συλλαμβάνονται στο πλαίσιο του αυτοφώρου για ηχορρύπανση μόνο σε μια ημέρα. Σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις κατεγράφη παραβίαση του ωραρίου λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ειδικότερα τα ξημερώματα της Κυριακής στην Πάτρα, προσωρινά υπεύθυνος επιχείρησης, συνελήφθη από αστυνομικούς του Γ’ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, για διατάραξη κοινής ησυχίας. Σε έλεγχο διαπιστώθηκε ότι η ορχήστρα του καταστήματος έπαιζε μουσική με ενισχυτή και ηχεία. Για το ίδιο αδίκημα, αλλά και για παραβίαση του ωραρίου λειτουργίας οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ακράτας, δυο προσωρινά υπεύθυνοι νυχτερινών μαγαζιών.
Στην Αμαλιάδα, στη σύλληψη δυο επιχειρηματιών για παράβαση του προβλεπόμενου ωραρίου λειτουργίας μουσικής προχώρησαν οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ηλίδας.

Οπως ανέφεραν προσφάτως, αστυνομικές πηγές στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για κυνήγι επαγγελματιών του χώρου της νυχτερινής διασκέδασης, αλλά για την εφαρμογή του νόμου.  «Οι εντολές είναι ξεκάθαρες, δεν κάνουμε εκπτώσεις, απλά εφαρμόζεται ο νόμος» ανέφεραν. Σε επίπεδο Αχαΐας, με βάσει τα καταγεγραμμένα περιστατικά οι περισσότεροι «άτακτοι» εντοπίζονται σε Πάτρα και Αιγιάλεια.

Εκτός από τις συστηματικές περιπολίες με στόχο να μπει τέλος στον «χορό των ντεσιμπέλ» η Αστυνομία ελέγχει συγκεκριμένους χώρους και σημεία, κατόπιν καταγγελιών πολιτών. Υπαίθριες εκδηλώσεις, όπως τα πανηγύρια που φέτος έχουν την «τιμητική» τους, μετά από δυο χρόνια απαγορεύσεων και περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας, βρίσκονται και αυτά υπό το βλέμμα της ΕΛΑΣ. Πάντως, εκείνο που παρατηρείται στα χωριά εν αντιθέσει με τα αστικά κέντρα του νομού, ελάχιστες έως ανύπαρκτες είναι οι καταγγελίες κατοίκων για όχληση από τα μουσικά όργανα.

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: