Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Σοκ για τον Ερντογάν! Η Γερουσία των Η.Π.Α. απέρριψε το veto του Τραμπ και οι κυρώσεις εναντίον της Άγκυρας τίθενται άμεσα σε ισχύ…

Σοκ για τον Ερντογάν! Η Γερουσία των Η.Π.Α. απέρριψε το veto του Τραμπ και οι κυρώσεις εναντίον της Άγκυρας τίθενται άμεσα σε ισχύ…

H Γερουσία των ΗΠΑ, βρήκε την απαραίτητη πλειοψηφία που απαιτείτο ώστε να ακυρωθεί το βέτο του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ αναφορικά με τον αμυντικό προϋπολογισμό (NDAA) ύψους 740 δισ. δολαρίων, που προβλέπει μεταξύ άλλων, κυρώσεις προς την Τουρκία για την αγορά των S-400.
Η Γερουσία, που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους, υιοθέτησε με τα 2/3 και πλέον των ψήφων τον προϋπολογισμό παρά τις «ενστάσεις του προέδρου». Συγκεκριμένα, 81 γερουσιαστές ψήφισαν κατά του προεδρικού βέτο και μόνο 12 υπέρ.
Η ψηφοφορία αυτή σηματοδοτεί την πρώτη ακύρωση βέτο της προεδρίας του Τραμπ και θεωρείται ευρέως ως μια οξεία κριτική σε βάρος του, τις τελευταίες ημέρες της θητείας του.
Καθώς η Βουλή των Αντιπροσώπων, που ελέγχουν οι Δημοκρατικοί, έκανε το ίδιο τη Δευτέρα, το κείμενο υιοθετείται οριστικά. Η Πράξη Εξουσιοδότησης της Εθνικής Άμυνας (National Defense Authorization Act- NDAA), που ορίζει την πολιτική του υπουργείου Άμυνας της χώρας, υπερψηφίζεται κάθε χρόνο από το 1960.
Πηγή: enikos.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: