Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Σοκ στον Ερντογάν – Αποκτά F-35 άμεσα η Ελλάδα! Εκείνα που θα έπαιρνε η …Τουρκία

Σοκ στον Ερντογάν – Αποκτά F-35 άμεσα η Ελλάδα! Εκείνα που θα έπαιρνε η …Τουρκία

Μια σημαντική πληροφορία, που όλοι οι Έλληνες θα ήθελαν να επιβεβαιωθεί, δημοσίευσε η εφημερίδα “ΕΣΤΙΑ”. Τα έξι αμερικανικά αεροσκάφη τύπου F-35 τα οποία είχε πληρώσει και επρόκειτο να παραλάβει η Τουρκία, πρόκειται να παραχωρηθούν στην Ελλάδα.

Μάλιστα, με πολύ ευνοϊκούς όρους καθώς δεν θα γίνει κάποια εμπορική συμφωνία με την κατασκευάστρια εταιρία αλλά θα είναι μια συμφωνία μεταξύ των κυβερνήσεων Ελλάδας και ΗΠΑ. Η συνολική συμφωνία είναι για 20 τουλάχιστον αεροσκάφη αλλά τα 14 θα περιμένουμε να κατασκευαστούν πρώτα, για να έρθουν στην Πολεμική μας Αεροπορία.

Έτσι, εξασφαλίζονται τα εξής δύο. Ούτε “γκρίνιες” για …μίζες αλλά και ταχύτητα στην παράδοση καθώς αναμένονται στην Ελλάδα έως τον Ιούνιο του 2021. Δηλαδή, εάν επιβεβαιωθεί η είδηση, η Ελλάδα σε λίγους μήνες θα διαθέτει τους δύο πιο σύγχρονους τύπους μαχητικών αεροσκαφών στον κόσμο. Αεροσκάφη που θεωρητικά μπορούν να “τρυπήσουν” κάθε αεράμυνα αυτήν την στιγμή και ταυτόχρονα να εξασφαλίσουν απόλυτη αεροπορική υπεροχή στο Αιγαίο!

Βέβαια, σε μικρούς αριθμούς. Δείχνει όμως την εμπιστοσύνη που έχουν πια οι Δυτικοί (πλην Γερμανίας) στην Ελλάδα και τον μελλοντικό της ρόλο σε δύο από τις πέντε κρισιμότερες γεωπολιτικά περιοχές στον πλανήτη. Τα Βαλκάνια και την Α. Μεσόγειο.

Διαβάστε το ρεπορτάζ στην “ΕΣΤΙΑ” με ένα κλικ εδώ.

πηγή estianews.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: