Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Σωματείο Εργαζομένων «Ιπποκράτης»: «Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας» | Ειδησεις και νέα
Σωματείο Εργαζομένων «Ιπποκράτης»: «Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας» | Ειδησεις και νέα

Σωματείο Εργαζομένων «Ιπποκράτης»: «Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας» | Ειδησεις και νέα


Με παράσταση διαμαρτυρίας στην 6η ΥΠΕ συμμετείχε το Σωματείο Εργαζομένων «Ο Ιπποκράτης» στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης της ΠΟΕΔΗΝ.

Κατά τη διάρκεια της παράστασης διαμαρτυρίας είχαν συνάντηση με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ στον οποίο εξέθεσαν τα αιτήματα της κινητοποίησης και ιδιαίτερα αυτά της ιδιωτικοποίησης της υγείας αλλά και την αναγκαιότητα παραμονής στην εργασία των εργαζόμενων με συμβάσεις ΣΟΧ.

Όπως σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους: «Ζητήσαμε από τον Διοικητή την παράταση της θητείας τους μέχρι την 31/12/22, όπως έχει γίνει με όλους τους άλλους κλάδους συμβασιούχων και παράλληλα την προκήρυξη νέου διαγωνισμού ΣΟΧ και βεβαίως την παρέμβασή του στην Διοίκηση του Νοσοκομείου, η οποια έν κρυπτώ-βεβιασμένα και με πρωτόγνωρες διαδικασίες, σε ειδική έκτακτη συνεδρίασή της, ξεκίνησε την διαδικασία επαναφοράς των εργολάβων, κάτι που μας βρίσκει ριζικά αντίθετους.

Δεν κατανοούμε αυτήν την τόση βιασύνη για την επαναφορά των Εργολάβων, την στιγμή που και ο σχετικός διάλογος ήταν και είναι σε εξέλιξη και η παράταση της θητείας των ΣΟΧ ορατή.
Ειλικρινά απορούμε, ως προς τι αυτή η βιασύνη για την επαναφορά των πολυδάπανων και αναποτελεσματικών Εργολάβων και μάλιστα εν μέσω πανδημίας;

Με δεδομένο ότι τα προναφερόμενα αιτήματά μας, που τυγχάνουν αποδοχής από τον Διοικητή της 6ης Υ.Πε και όχι μόνον, θα συνεχίσουμε τον αγώνα για το δικαίωμα στην εργασία αυτών των Εργαζόμενων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, για να σταματήσει η ομηρία τους και να κλείσει μια για πάντα η πόρτα στους Εργολάβους που γνωρίζουμε τις απαράδεκτες αντεργατικές πρακτικές τους και βεβαίως να μπει φραγμός στην προσπάθεια ιδιωτικοποίησης  του ΕΣΥ».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις – νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: