Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Σωτήρης Μουστάκας: Η σύλληψη στην εφηβική ηλικία, το μεγάλο του πάθος και η αγάπη της ζωής του – Fanpage
Πάνω 1 Εκατ. Ευρώ Το Κόστος: Έτσι Παντρεύονται Οι Κροίσοι - 5 Γάμοι Απόλυτης Χλιδής - Fanpage

Σωτήρης Μουστάκας: Η σύλληψη στην εφηβική ηλικία, το μεγάλο του πάθος και η αγάπη της ζωής του – Fanpage


Last updated Σεπ 3, 2022

Σωτήρης Μουστάκας: Η σύλληψη στην εφηβική ηλικία, το μεγάλο του πάθος και η αγάπη της ζωής του

Σωτήρης Μουστάκας: Ένα μοναδικό αφιέρωμα για τον σπουδαίο Έλληνα ηθοποιό. Οι άγνωστες πτυχές της ζωής του Σωτήρη Μουστάκα από την σύλληψή του από την αστυνομία σε εφηβική ηλικία, την οικογένεια και την καριέρα του, το μεγάλο του πάθος και τη μεγάλη αγάπη της ζωής του.

Σωτήρης Μουστάκας: Η σύλληψη στην εφηβική ηλικία

Ο Σωτήρης Μουστάκας συμμετείχε στον ένοπλο αγώνα της ΕΟΚΑ με στόχο την απελευθέρωση της Κύπρου από τη βρετανική κυριαρχία. Το 1955, στα 15 του χρόνια, μαζί με συμμαθητές του, συμμετείχε στον κυπριακό αγώνα μοιράζοντας φυλλάδια και γράφοντας συνθήματα σε τοίχους. Οι Άγγλοι τον συνέλαβαν και τον έστειλαν φυλακή, όπου έμεινε επι επτά μήνες.

Σωτήρης Μουστάκας: Η σχέση με την ηθοποιία

Ένα χρόνο πριν από τη σύλληψή του, το 1954, έφτασε στην Κύπρο ο θίασος του Νϊκου Σταυρίδη για παραστάσεις. Μία από αυτές παρακολούθησε ο 14χρονος Σωτήρης και ενθουσιασμένος πλησίασε τον Σταυρίδη μετά το τέλος της παράστασης. Με το θάρρος ενός 14χρονου παιδιού, και μιμούμενος τον Σταυρίδη, τού είπε πως θέλει να γίνει ηθοποιός. Ο Σταυρίδης έσκασε τα γέλια με τον μικρό και του είπε να πάει στην Αθήνα να τον βρει. Ο Σωτήρης άργησε στο ραντεβού καθώς μεσολάβησε η σύλληψή του.
Όταν έφτασε στην Αθήνα, έπιασε δουλειά ως σερβιτόρος για να βγάζει τα προς το ζην, αλλά ταυτόχρονα κυνήγησε το όνειρό του. Μετά από παρότρυνση του Σταυρίδη, έδωσε εξετάσεις στη Δραματική του Εθνικού αλλά απέτυχε. Δεν το έβαλε όμως κάτω. Έδωσε ξανά εξετάσεις τις οποίες πέρασε με το ζόρι, αφού οι περισσότεροι καθηγητές δεν αποδέχονταν το πηγαίο χιούμορ του τον απέρριπταν αποκαλώντας τον “καραγκιόζη”.

Σωτήρης Μουστάκας: Η αναγνώριση του έργου του

Ο Σωτήρης Μουστάκας το 1994, απέσπασε το βραβείο επιθεώρησης “Παναθήναια”, για την ερμηνεία του στο “Άμλετ”. Το 1996, έλαβε το πρώτο βραβείο Παπαδούκα της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων, για τον ρόλο του την επιθεώρηση “Οι Δύο Δουλειές”. Το 2003 τιμήθηκε με το βραβείο Ερμηνείας Ελληνικού Έργου “Καρόλος Κουν”, για την συνολική του συνεισφορά στην επιθεώρηση.

Σωτήρης Μουστάκας: Ο θυελλώδης έρωτας

Το 1973 παντρέτυηκε την ηθοποιό Μαρία Μπονέλου με την οποία απέκτησε μια κόρη, την Αλεξία. Έμειναν μαζί έως το τέλος της ζωής του το 2007, οπότε εισήχθη στο νοσοκομείο με λοίμωξη του αναπνευστικού. Στα 66 του χρόνια άφησε την τελευταία του πνοή. Τρεις μήνες αργότερα έφυγε από τη ζωή και η Μαρία Μπονέλου που έπασχε από Αλστχάιμερ.

Αφήστε το σχόλιο σας:

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: