Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Σπ. Πολίτης: «Να ανοίξει ουσιαστικά και λειτουργικά η νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, όχι μόνο στα λόγια»
Ηλεία: Έφυγε από τη ζωή 13χρονη που είχε υψηλό πυρετό για μέρες

Σπ. Πολίτης: «Να ανοίξει ουσιαστικά και λειτουργικά η νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, όχι μόνο στα λόγια»

 

Ελάχιστες γραφειοκρατικές και τεχνικές λεπτομέρειες φαίνεται πως απομένουν για τη λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας στη Νέα Πτέρυγα, με τις εκτιμήσεις του ανθρώπου που κινεί τις διαδικασίες το τελευταίο διάστημα, του Διοικητή του ΓΝ Ηλείας Σπύρου Πολίτη, να κάνουν λόγο για έναρξη λειτουργίας σε 10 με 15 ημέρες περίπου.

Όπως ο ίδιος τόνισε αποκλειστικά στην «Π», οι διαδικασίες προχωράνε σωστά και γοργά και στόχος είναι να ανοίξει εντός των επόμενων ημερών, ενώ δεν παρέλειψε να εστιάσει στη διαφορετική προσέγγιση του ζητήματος σε σχέση για την επίλυση τεχνικών θεμάτων και διαδικαστικών ζητημάτων όπως άδειες που απαιτούν κάποιο χρόνο. «Στόχος μας είναι στις επόμενες 10 με 15 ημέρες να ανοίξει το ΤΕΠ» δήλωσε συγκεκριμένα και πρόσθεσε πως το κτίριο παραμένει ανολοκλήρωτο και πως επιδίωξή του είναι να γίνουν όλες οι ενέργειες με τη σειρά που πρέπει, ώστε μετά το ΤΕΠ να μετεγκατασταθούν μέχρι το καλοκαίρι στη Νέα Πτέρυγα και άλλα τμήματα. Με αυτό τον τρόπο θα ανοίξει και ο δρόμος να γίνουν έργα ενεργειακής αναβάθμισης στο παλαιό κτίριο του Νοσοκομείου, το οποίο έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα. «Το ξεκίνημα θα γίνει με το ΤΕΠ για να δούμε πως θα λειτουργήσει. Ένα καινούργιο κτίριο έχει δεκάδες νέα μηχανήματα και θα πρέπει να δουλεύουν μια χαρά. Χειρουργεία και νοσηλεία ωστόσο δεν μπορούν να γίνουν στη Νέα Πτέρυγα. Στόχος είναι να μην ανοίξει στα λόγια αλλά ουσιαστικά και λειτουργικά», πρόσθεσε.

Ο διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας Σπύρος Πολίτης«Η παρέμβαση κινητοποίησε τις διαδικασίες»

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στη συνέντευξη του δημάρχου Ήλιδας Γιάννη Λυμπέρη προ ημερών για τη λειτουργία της Νέας Μονάδας, εκτιμώντας πως η παρέμβασή του ήταν καθοριστική για να κινητοποιηθεί το σύστημα και να προχωρήσουν οι διαδικασίες. Συγκεκριμένα τόνισε: «Η παρέμβαση του δημάρχου κινητοποίησε τις διαδικασίες. Σίγουρα δεν είναι στα χέρια του να αποφασίσει πότε μία μονάδα μπορεί να δουλέψει, ωστόσο με τον τρόπο που το έθεσε κινητοποίησε το σύστημα. Από την πρώτη μέρα που ήρθα είχα θετική γνώμη για τη λειτουργία του νοσοκομείου και αντιμετώπισα τεχνικά ζητήματα λόγω σχετικής επαγγελματικής δράσης ως μηχανικός. Από την πρώτη μέρα δουλεύουμε συστηματικά και στόχος μας είναι να γίνουν όλα άμεσα». Κλείνοντας, σημείωσε πως οι τεχνικές υπηρεσίες του ΓΝ Ηλείας υπερβάλλουν εαυτόν για να καλύψουν κάθε ζήτημα.

«Να ξεπεραστεί οποιαδήποτε αντικειμενική δυσκολία»

Για τις διεργασίες που γίνονται τις τελευταίες ημέρες, για το ζήλο με τον οποίο εργάζονται όλες οι αρχές προκειμένου να λειτουργήσει επιτέλους η Νέα Πτέρυγα, αλλά και για τις λεπτομέρειες που εμπόδισαν την έναρξη την 1η Μαρτίου, μίλησε η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας Αλεξία Κοτσαύτη.

Ειδικότερα υπογράμμισε: «Υπάρχει συνεργασία με το Διοικητή του ΓΝ Ηλείας Σπύρο Πολίτη, ο οποίος έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ζήλο για το θέμα. Μάλιστα συμμετείχαμε σε σύσκεψη με υπηρεσιακούς παράγοντες, ώστε να γίνουν όλα τα προβλεπόμενα γρήγορα και να ανοίξει η νέα πτέρυγα. Η εντολή του κ. Καρβέλη για άνοιγμα είναι σαφής και ο κ. Πολίτης δεν έχει αντίρρηση, απλά θέλει να ακολουθηθούν συγκεκριμένες διαδικασίες. Οι λεπτομέρειες που εμποδίζουν να ανοίξει η πτέρυγα είναι τεχνικές, με το διοικητή να είναι ο καθ’ ύλην αρμόδιος αφού ως μηχανικός γνωρίζει όλα τα τεχνικά ζητήματα. Ουσιαστικά όμως δεν κολλάει κάπου που να μην μπορεί να επιτρέψει την λειτουργία της. Αυτά επιχειρούνται να ξεπεραστούν άμεσα για να γίνει η μετεγκατάσταση των ΤΕΠ, ενώ παράλληλα γίνονται συνεχείς συζητήσεις με μηχανικούς και τον προϊστάμενο τεχνικής υπηρεσίας του νοσοκομείου, για να ξεπεραστεί οποιαδήποτε αντικειμενική δυσκολία υπάρχει».

– PatrisNews – Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: