Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
«Σπίτι μου»: Τα 6+1 μέτρα για φθηνότερη στέγη σε νέους – «Κλειδί» τα άτοκα δάνεια και η κοινωνική αντιπαροχή
«Σπίτι μου»: Τα 6+1 μέτρα για φθηνότερη στέγη σε νέους – «Κλειδί» τα άτοκα δάνεια και η κοινωνική αντιπαροχή

«Σπίτι μου»: Τα 6+1 μέτρα για φθηνότερη στέγη σε νέους – «Κλειδί» τα άτοκα δάνεια και η κοινωνική αντιπαροχήΤι ανακοίνωσε η κυβέρνηση

6+1 μέτρα για φθηνότερη στέγη περιλαμβάνει η στρατηγική κοινωνικής στέγασης της κυβέρνησης που παρουσιάστηκε από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, τον Υπουργό Επικρατείας, Άκη Σκέρτσο και τον Διοικητή της Δ.ΥΠ.Α (Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης), Σπύρο Πρωτοψάλτη. Τα μέτρα αυτά είναι:

1. Άτοκα ή χαμηλότοκα στεγαστικά δάνεια για νέους 25-39 ετών

2.Μαζική ανακαίνιση κενών κατοικιών

3. Αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου μέσω του θεσμού κοινωνικής αντιπαροχής

4. Επιδότηση για ενεργειακή αναβάθμιση ιδιοκατοικούμενης κατοικίας για νέους 18-39 ετών

5. Επιδότηση ανακαίνισης κατοικιών για μακροχρόνια μίσθωση

6. Δημιουργία νέων σύγχρονων φοιτητικών εστιών

7. Αύξηση φοιτητικού επιδόματος

«Η χώρα πρέπει να γίνει πιο δίκαιη. Να αμβλυνθούν οι κοινωνικές ανισότητες», είπε ο Άκης Σκέρτσος και μίλησε για φυγή νέων τα τελευταία χρόνια η οποία πρέπει να ανατραπεί. Ο υπουργός μίλησε για φθίνουσα πορεία ιδιοκατοίκησης.

«Η Ελλάδα είχε υψηλότερα ποσοστά ως προς κατοχή- χρήση κατοικίας αλλά παραμένει στο 74% σε σχέση με 70% στην Ευρώπη», συμπλήρωσε ο υπουργός.

Ο στόχος είναι να επανακατοικηθούν παλαιές κατοικίες που αν προστεθούν στην αγορά ακινήτων θα πιέσουν τις τιμές προς τα κάτω, είπε ο κ. Σκέρτσος περιγράφοντας το πρόβλημα με τα παλαιά και αχρησιμοποίητα ακίνητα: 770.000 κλειστές κατοικίες σε σύνολο 6,5 εκατομμυρίων και πάνω πό 2 εκατομμύρια βρίσκονται σε Αθήνα και θεσσαλονίκη.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: