Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η απάντηση σε Τούρκο δημοσιογράφο για τη «στρατιωτικοποίηση των νησιών»
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η απάντηση σε Τούρκο δημοσιογράφο για τη «στρατιωτικοποίηση των νησιών»

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η απάντηση σε Τούρκο δημοσιογράφο για τη «στρατιωτικοποίηση των νησιών»«Προτρέπουμε τους συμμάχους μας να αποφύγουν τη ρητορική που θα μπορούσε να αυξήσει περαιτέρω την ένταση»

Ένας Τούρκος δημοσιογράφος απηύθυνε ερώτημα στον εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις, λέγοντας ότι η Αθήνα εξοπλίζει τα νησιά κατά παραβίαση διεθνών συνθηκών και ζήτησε να μάθει ποια είναι η θέση των ΗΠΑ για το θέμα.

Η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να προστατεύεται, ήταν η απάντηση από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το θέμα της «στρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών» στο Αιγαίο.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των διαπιστευμένων συντακτών στο αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ απάντησε στον δημοσιογράφο «η θέση μας είναι η ίδια που ακούσατε πριν από μερικές εβδομάδες: η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να γίνονται σεβαστές και να προστατεύονται».

Turkish journalist tries to challenge the sovereignty of #Aegean islands by implying that #Greece does not have the right to militarize them. @StateDeptSpox is clear:

“The sovereignty and territory – territorial integrity of all countries should be respected and protected…” pic.twitter.com/KEJMkWGJX7

— Petros Kasfikis (@PetrosKas) June 16, 2022

«Συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ – την Ελλάδα και την Τουρκία σε αυτή την περίπτωση – να συνεργαστούν για τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή και για την επίλυση των διαφορών τους με διπλωματικό τρόπο.

Προτρέπουμε τους συμμάχους μας να αποφύγουν τη ρητορική που θα μπορούσε να αυξήσει περαιτέρω την ένταση. Η Ελλάδα και η Τουρκία, φυσικά, είναι και οι δύο ισχυροί εταίροι. Είναι βασικοί νατοϊκοί σύμμαχοι των ΗΠΑ και θα συνεχίσουμε να τους παροτρύνουμε να αποκλιμακώσουν τις εντάσεις», συνέχισε.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: