Νέα της Ηλείας,Ειδήσεις Ενημέρωση,Πύργος,Αμαλιάδα,Ζαχάρω,Ολυμπία,iliakanea
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Στη μνήμη του Γιώργου Καραπάνου

Στη μνήμη του Γιώργου Καραπάνου

Τρείς μήνες μετά κι ενώ άλλαξε η χρονιά… Σαν κεραυνός εν αιθρία «έπεσε» στην πόλη της Αμαλιάδας και της ευρύτερης περιοχής, ο αδόκητος θάνατος του Γεωργίου Καραπάνου, στις 22 Οκτωβρίου 2019. Ο εξέχων Ηλείος μάστορας της τυπογραφίας, «έφυγε» απροσδόκητα από κοντά μας, σε ηλικία εξήντα τριών ετών, στο σπίτι του, στο Παλούκι Αμαλιάδας.

   Άνθρωπος, αθόρυβος και ταπεινός, καλοσυνάτος και αρωγός αξιόλογων προσπαθειών. Είναι τιμή για την Αμαλιάδα, όπως για την Ήλιδα και την Ηλεία, που αυτός ο άνθρωπος ήταν τέκνο της. Λακωνικός, ουσιαστικός και διαπεραστικός ο λόγος του, αφού είχε άποψη και μάλιστα βαρύνουσα που όταν ήθελε να την εκπέμψει, το έκανε με σεβασμό. Μπορούσε να πει (μόνο) μια κουβέντα που θα θυμάσαι για πάντα (ή να μην πει καν κάτι), όταν τόσοι και τόσοι άνθρωποι, μιλούν δίχως κανείς να θυμάται τίποτα απ’ όσα εκφράζουν.

   Υπήρξε εξαιρετικός τυπογράφος και πρωτοπόρος της σύγχρονης τυπογραφίας στην Ηλεία, αλλά πρωτίστως ήταν ένας πολύ καλός άνθρωπος. Είχα την εξαιρετική τιμή να γνωρίσω τον κύριο Γιώργο, αφού μέσα από νεανικούς θεσμούς, προέκυψε μια διαχρονική συνεργασία με το Τυπογραφείο Καραπάνου, έχοντας τη δυνατότητα σήμερα να μπορώ να καταθέσω και μια προσωπική μου μαρτυρία, αφού εκτός όλων των άλλων, έζησα έναν άνθρωπο που αν και επιχειρηματίας, δεν τον ενδιέφερε το κέρδος.

   Ας μου επιτραπεί να πω, ως έναν φόρο τιμής σ’ αυτόν τον άνθρωπο, πως η νεανική «Ανεξαρτησία» οφείλει εν πολλοίς, την κάθοδό της στις δημοτικές εκλογές του 2014, στον αείμνηστο πλέον Γιώργο Καραπάνο, υπό την έννοια πως αυτός ο άνθρωπος γνωρίζοντας ότι εμείς δεν είχαμε τις οικονομικές δυνατότητες, ουσιαστικά μαζί με τον γιό του Δημήτρη και τους ανθρώπους της Τυποτεχνικής, προσφέρθηκαν να μας εκ-τυπώσουν το εκλογικό υλικό σε (εξευτελιστικές) τιμές κόστους, ώστε να έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει αυτή η πλειάδα των νέων ανθρώπων της Αμαλιάδας και της Ήλιδας, στα κοινά του κοινού μας τόπου.

   Η ευγνωμοσύνη που θα νιώθουμε πάντα έναντι αυτού του ανθρώπου, δε νομίζω ότι μπορεί να εκφραστεί ή ν’ αποτυπωθεί με λέξεις. Να είναι αναπαυμένος στη γαλήνη του ένθεου κι επουράνιου Παραδείσου. Αγναντεύοντας από ψηλά πλέον, τη θάλασσα που τόσο αγαπούσε…

   Στους οικείους του Γιώργου Καραπάνου, στον αγαπητό φίλο Δημήτρη και τ’ άλλα παιδιά του, στους δικούς του ανθρώπους, ευχές για υγεία και δύναμη για να συνεχίσουν… έχοντας την ευλογία και την ευχή της καλοσύνης και της ταπεινότητάς του.

Με τιμή

Νίκος Διαμαντόπουλος

Αμαλιάδα Ηλείας  

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: