Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Στην ADAMA περιέρχεται και τυπικά το 100% της ΑΛΦΑ Γεωργικά Εφόδια
Στην ADAMA περιέρχεται και τυπικά το 100% της ΑΛΦΑ Γεωργικά Εφόδια

Στην ADAMA περιέρχεται και τυπικά το 100% της ΑΛΦΑ Γεωργικά Εφόδια


Η πλήρης συνένωση των δύο εταιρειών, έρχεται μετά από 27 χρόνια συνεργασίας στη διάρκεια των οποίων η  ADAMA κατείχε το 49% της ΑΛΦΑ Γεωργικά Εφόδια και η οικογένεια Παϊσιου το 51%. Η νέα εξέλιξη φέρει την  ADAMA να κατέχει το 100% της ελληνικής εταιρείας, όπως επίσης και τον πλήρη έλεγχο  της Agribul που είχε δημιουργηθεί πριν από κάποια χρόνια στη Βουλγαρία.

 

Η επίσημη ενημέρωση θέλει την ΑΛΦΑ υπό τον πλήρη έλεγχο της ADAMA να εκχωρεί τις διαδικασίες παραγωγής και διανομής σε μια νέα εταιρική οντότητα που ανήκει στην οικογένεια Παίσιου.

 

Το πλήρες κείμενο της κοινής ανακοίνωσης έχει ως εξής:

 

Η ΑΛΦΑ, ηγετική ελληνική εταιρεία φυτοπροστασίας, συγχωνεύεται με την ADAMA 

Η πλήρης συνένωση έρχεται μετά από περισσότερα από 30 επιτυχημένα χρόνια συνεργασίας και ανάπτυξης, στην εξυπηρέτηση των Ελλήνων αγροτών

ΤΕΛ ΑΒΙΒ, Ισραήλ και ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 26 Μαΐου 2020 /PRNewswire/ — Η ADAMA Ltd., («ADAMA») (SZSE 000553), ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αποκτήσει το υπόλοιπο 51% των μετοχών στην ΑΛΦΑ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΕΦΟΔΙΑ Α.Ε.Β.Ε. («ΑΛΦΑ»), κορυφαία ελληνική προμηθευτική εταιρεία προϊόντων φυτοπροστασίας και άλλων γεωργικών προϊόντων.

Η ΑΛΦΑ ιδρύθηκε το 1983 από τον Βασίλη Παΐσιο και εξελίχθηκε σε μία από τις ηγετικές προμηθευτικές εταιρείες προϊόντων φυτοπροστασίας και άλλων γεωργικών προϊόντων για τους Έλληνες αγρότες. Η ΑΛΦΑ είναι αντιπρόσωπος της ADAMA στην Ελλάδα εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια, ενώ οι δύο εταιρείες υπήρξαν στρατηγικοί εταίροι στη χώρα μετά από την απόκτηση μεριδίου 49% στην ΑΛΦΑ από την ADAMA το 1993.

Η ADAMA και ο Β. Παΐσιος έχουν συνάψει σειρά συμφωνιών βάσει των οποίων η ADAMA θα αποκτήσει το υπόλοιπο μερίδιο 51% που δεν κατέχει ήδη στην ΑΛΦΑ, ενώ η ΑΛΦΑ θα εκχωρήσει τις διαδικασίες παραγωγής και διανομής σε μια νέα εταιρική οντότητα που ανήκει στην οικογένεια Παΐσιου. Ως εκ τούτου, η ADAMA θα κατέχει το 100% της εμπορικής επιχείρησης της ΑΛΦΑ, συμπεριλαμβανομένης της θυγατρικής πλήρους ιδιοκτησίας Agribul στη Βουλγαρία, παρέχοντας προϊόντα φυτοπροστασίας και άλλα γεωργικά προϊόντα στους ντόπιους αγρότες.

Ο Bertrand Lombard, Αντιπρόεδρος Νότιας Ευρώπης της ADAMA, δήλωσε: «Μετά από πολλά χρόνια επιτυχούς συνεργασίας με την ADAMA, η συναλλαγή αυτή θα καταστήσει τελικά την ΑΛΦΑ πλήρες μέλος της οικογένειας της ADAMA. Χάρη στην υποστήριξη της πλήρως εξειδικευμένης ομάδας της ΑΛΦΑ, η ADAMA θα ενισχύσει περαιτέρω τη θέση και τις προσφορές της σε αυτήν την κεντρικής σημασίας αγοράς, τροφοδοτώντας τη διαρκή ανάπτυξη της προσφοράς προϊόντων προστιθέμενης αξίας, ενισχύοντας τις ήδη ισχυρές σχέσεις της ΑΛΦΑ με τοπικούς διανομείς, εμπόρους λιανικής πώλησης αγροτικών προϊόντων και αγρότες, με στόχο την κάλυψη των αυξανόμενων αναγκών των αγροτών στην Ελλάδα.»

Ο Βασίλειος Παΐσιος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΛΦΑ, πρόσθεσε: «Είμαι περήφανος για τα επιτεύγματά μας στην πάροδο των δεκαετιών, χάρη στην ταλαντούχα ομάδα μας και τα χρόνια συνεργασίας μας με την ADAMA. Η παγκόσμια εμβέλεια και η ευρεία γκάμα προϊόντων της ADAMA, σε συνδυασμό με την ισχυρή τοπική τεχνογνωσία της ομάδας μας, αποτελούν συνταγή για συνεχή ανάπτυξη σε αυτήν την περιοχή. Θεωρώ ότι αυτό είναι το επόμενο λογικό βήμα για την εταιρεία ώστε να εξελιχθεί και να προχωρήσει στην ελληνική αγορά προστασίας των καλλιεργειών.» 

Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες, μετά από την ολοκλήρωση των συνηθισμένων διαδικασιών κλεισίματος.

Πληροφορίες για την ADAMA 

Η ADAMA Ltd. είναι παγκόσμιος ηγέτης στην φυτοπροστασία, και παρέχει λύσεις σε αγρότες σε όλον τον κόσμο για την καταπολέμηση ζιζανίων, εντόμων και ασθενειών. Η ADAMA διαθέτει ένα από τα ευρύτερα και πιο ποικίλα χαρτοφυλάκια ενεργών συστατικών στον κόσμο, υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις Ε&Α, εγκαταστάσεις παραγωγής και παρασκευής, σε συνδυασμό με μια κουλτούρα που δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους μας σε αγορές σε όλο τον κόσμο να ακούνε προσεκτικά τους αγρότες και να εμπνέονται νέες ιδέες από τους αγρούς. Αυτό προσφέρει στην ADAMA ένα μοναδικό πλεονέκτημα αφού είναι σε θέση να προσφέρει μια τεράστια γκάμα ξεχωριστών μιγμάτων, σκευασμάτων και υψηλής ποιότητας διαφοροποιημένων προϊόντων, παρέχοντας λύσεις που ικανοποιούν τις τοπικές ανάγκες των αγροτών και των πελατών σε περισσότερες από 100 χώρες παγκοσμίως.

Πληροφορίες για την ALFA 

Η ΑΛΦΑ ιδρύθηκε το 1983 από τον Βασίλη Παΐσιο και εξελίχθηκε σε μία από τις ηγετικές προμηθευτικές εταιρείες αγροτικών προϊόντων στην Ελλάδα. Με μια ομάδα 85 υπαλλήλων, συμπεριλαμβανομένων 36 γεωπόνων σε όλη την Ελλάδα, η εταιρεία προσφέρει ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων επικεντρωμένο στην παροχή λύσεων και συμβουλών υψηλής ποιότητας στον Έλληνα αγρότη. Τα προϊόντα της ΑΛΦΑ (προϊόντα φυτοπροστασίας, πολλαπλασιαστικού υλικού και λιπάσματα) προσφέρουν λύσεις για τις περισσότερες καλλιέργειες στην Ελλάδα. Η εταιρεία έχει έδρα στην Αθήνα, ενώ διαθέτει μια από τις πλέον σύγχρονες μονάδες παραγωγής, συσκευασίας και διακίνησης στα Οινόφυτα Βοιωτίας.

 

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: