Στην Ηλεία ο πρώτος «πράσινος» οικισμός
Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Στην Ηλεία ο πρώτος «πράσινος» οικισμός
Στην Ηλεία ο πρώτος «πράσινος» οικισμός - hleiatv.gr

Στην Ηλεία ο πρώτος «πράσινος» οικισμός


Στην Ηλεία ο πρώτος «πράσινος» οικισμός: Τουριστική επένδυση «μαμούθ» από τον Όμιλο Aldemar στη Σκαφιδιά

Μεγάλη επένδυση που αφορά την βιώσιμη ανάπτυξη στην Σκαφιδιά

Αλλάζει πρόσωπο ο τουρισμός στην Ελλάδα, με την Ηλεία, να έχει τα πρωτεία στην μεγάλη ευκαιρία δεύτερων κατοικιών. Αυτό ανακοίνωσε και επίσημα πλέον, ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Aldemar, Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, ο οποίος έχει αναλάβει την πρωτοβουλία να υλοποιήσει μια τεραστίων διαστάσεων επένδυση στην ευρύτερη περιοχή της Σκαφιδιάς, που αφορά την κατασκευή χιλίων παραθεριστικών κατοικιών.
Πρόκειται για ένα project μεγάλης επένδυσης με κατοικίες όπως έχουν αναπτυχθεί στην Ισπανία, στην Πορτογαλία, στην Τουρκία, στη Μάλτα και στη Βουλγαρία, και που αφορούν την βιώσιμη ανάπτυξη αφού, σύμφωνα με τη μελέτη, οι κατοικίες αυτές θα αποτελούν τον πρώτο πράσινο οικισμό δεύτερων κατοικιών όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και τον πιο σημαντικό στην Ευρώπη.

H νομοθεσία του 2020 που ορίζει τη μεταφορά της φορολογικής έδρας με συντελεστή 7% είναι εξαιρετικά ελκυστική για όλους τους συνταξιούχους της κεντρικής Ευρώπης. αυτή είναι μια ευκαιρία για την ηλεία που μέσω του ομίλου Aldemar αρχίζει να στρέφεται σε αυτό το κομμάτι πολύ ζωηρά, υλοποιώντας μια επένδυση ύψους πολλών εκατ. ευρώ. «Το ελληνικό τουριστικό προϊόν θα δέχεται από εδώ και στο εξής σημαντικούς κλυδωνισμούς γιατί έχει αλλάξει το βιοτικό επίπεδο του μέσου ευρωπαίου. Την ίδια ώρα το 2020 τον ιούνιο πέρασε η κυβέρνηση ένα νομοσχέδιο για τη μεταφορά φορολογικής έδρας στην Ελλάδα 7%. Σκεφτείτε λοιπόν ότι όλοι οι κάτοικοι της κεντρικής και βορείου Ευρώπης φορολογούνται αρκετά ψηλότερα για να είναι συνταξιούχοι στη χώρα τους σε σημείο που όμως με τις σημερινές συντάξεις δεν αντέχουν το κόστος ζωής. Είναι λοιπόν μια συνειδητοποίηση πολύ παλιά από την ισπανία, την Πορτογαλία, αργότερα την Τουρκία και την μάλτα, η οποία στην Ελλάδα έρχεται αργότερα. Εμείς βλέπουμε λοιπόν εκεί ότι υπάρχει το νέο τουριστικό ρεύμα που είναι ένα τουριστικό ρεύμα που ανεβάζει τον ποιοτικό συντελεστή μιας περιοχής και την ίδια ώρα αξιοποιεί τις δυνάμεις μιας περιοχής σεβόμενο μια περιοχή», εξηγεί σε αποκλειστικές δηλώσεις του στην εφ. «Πατρίς», ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Aldemar, Aλέξανδρος Aγγελόπουλος.

Σε χώρο δίπλα από την ξενοδοχειακή μονάδα
Επίσης όπως ανέφερε ο κ. Aγγελόπουλος πρόκειται για ένα έργο, το οποίο προετοιμάζεται εδώ και αρκετά χρόνια, ωστόσο εξαιτίας της γραφειοκρατίας στο «αδειοδοτικό επιχειρείν» οι όποιες διαδικασίες ολοκληρώθηκαν τώρα. Πρόκειται δηλαδή για γη που είναι ήδη αδειοδοτημένη, βρίσκεται δίπλα από την μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα στα καλακέικα και θα αξιοποιηθεί από τον ξενοδοχειακό όμιλο, για να αναπτυχθούν και οι συνοδές εγκαταστάσεις.

«Είναι η απάντηση στο over tourism, είναι η απάντηση στο no tourism και είναι η απάντηση στο tourism γιατί είμαστε ένας χώρος φιλοξενίας ο οποίος γίνεται και χώρος κατοικίας. η έννοια λοιπόν των κατοικιών, για τις οποίες έχει ολοκληρωθεί το αδειοδοτικό κομμάτι, δηλαδή μπορούμε εφόσον λειτουργούμε σε κομμάτι εντός σχεδίου πόλεως, θα είναι ένας χώρος στον οποίο μπορεί κανείς να φτιάξει 100 χιλιάδες δομήσιμα μέτρα σε κατοικίες με κατασκευή βιοκλιματική ουσιαστικά αξιοποιώντας τα φυσικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας και να δημιουργήσει αυτό που ονομάζουμε έναν χώρο δεύτερης ζωής – δεύτερης κατοικίας με τα νοσοκομεία μας, τους δρόμους μας, αργότερα ευελπιστώ τον Άραξο και να δώσει μια μοναδικότητα στην ηλεία», ανέφερε ο κ. Aγγελόπουλος.

Στην Ηλεία ο πρώτος πράσινος οικισμός
Επίσης, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Aldemar, τόνισε πως οι κατοικίες αυτές που πρόκειται να κατασκευαστούν, δεν θα είναι απλά ένας οικισμός 1.000 κατοικιών αλλά εκεί θα δημιουργηθεί ένας χώρος στον οποίο θα βρίσκεται ο πρώτος πράσινος οικισμός για αλλοδαπούς ή Έλληνες τουρίστες. «Θα γίνουμε ένας χώρος στον οποίο θα βρίσκεται ο πρώτος πράσινος οικισμός αλλοδαπών ή και Ελλήνων στην Ελλάδα και ένας από τους πιο σημαντικούς στην Ευρώπη. μπορούμε να βγάλουμε επικοινωνιακά το μήνυμα ότι εδώ είμαστε πρώτοι. μπορεί να αργήσαμε να μπούμε στον τουρισμό αλλά μπήκαμε την ώρα που ο τουρισμός μετράει», επεσήμανε ο κ. Αγγελόπουλος.

patrisnews

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: