Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Στην Ηλεία σήμερα ο υφ. Περιβάλλοντος Γ. Αμυράς – Τι λέει στην εφ. «Πατρίς»
Στην Ηλεία σήμερα ο υφ. Περιβάλλοντος Γ. Αμυράς - Τι λέει στην εφ. «Πατρίς» - PatrisNews - Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

Στην Ηλεία σήμερα ο υφ. Περιβάλλοντος Γ. Αμυράς – Τι λέει στην εφ. «Πατρίς»Την Ηλεία επισκέπτεται σήμερα ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς, συνοδευόμενος από τους βουλευτές Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας, Διονυσία- Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Κώστα Τζαβάρα, Ανδρέα Νικολακόπουλο.

Σκοπός της επίσκεψης είναι να δει από κοντά τις εργασίες που πραγματοποιούνται στο δάσος της Στροφυλιάς, σε έκταση 2.500 χιλιομέτρων, καθώς και στο δάσος του Βαρθολομιού, ενώ θα έχει και σειρά συναντήσεων με εκπρόσωπους φορέων που υπάγονται στο ΥΠΕΝ.

«Εδώ και έναν μήνα, με χρηματοδότηση 50 εκατομμυρίων ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης καθαρίζουμε ευαίσθητα δασικά οικοσυστήματα, αφαιρούμε τη συσσωρευμένη επί δεκαετίες καύσιμη ύλη σε έκταση 77.000 στρεμμάτων ανά τη χώρα. Διανοίγουμε και συντηρούμε 12.000 χιλιόμετρα δασικών δρόμων και 1.600 χιλιόμετρα αντιπυρικών ζωνών. Αυτό είναι το προληπτικό πρόγραμμα προστασίας του δασικού μας πλούτου με το όνομα ‘‘Antinero’’.

Οι εργασίες που γίνονται είναι αραιώσεις του δάσους από τα ξερά και άρρωστα δένδρα, κλαδεύσεις των ψηλών δένδρων, απομάκρυνση της βιομάζας και συντήρηση δασικών δρόμων, συνολικού προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ», δήλωσε ο κ. Αμυράς στην εφ. «Πατρίς» αναφορικά με τη συγκεκριμένη δράση του υπουργείου.

Η επίσκεψη του κ. Αμυρά ξεκινά στις 12 το μεσημέρι, όπου θα παραβρεθεί στην εκδήλωση που θα γίνει στην Αρχαία Ολυμπία και πιο συγκεκριμένα στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία στο Φλόκα, με θέμα: «Παγκόσμια Ολυμπιακή Ημέρα» και επίδοση εξοπλισμού της εταιρείας HUSQVARNA.

Στις 14:30 ο υφυπουργός θα αναχωρήσει για το δάσος της Στροφυλιάς ενώ από τις 15:00 έως τις 15:30, θα πραγματοποιήσει αυτοψία στο έργο του καθαρισμού, παρουσία του δασάρχη Ολυμπίας, Βασίλη Γιακουμή, του δασοπόνου, Γιώργου Λαμπίρη και του ανάδοχου, Διονύση Ζαφειρόπουλου.

Η επίσκεψη του κ. Αμυρά θα ολοκληρωθεί στο Βαρθολομιό με επιτόπια αυτοψία από τις 16:30 έως τις 17:00 στα έργα καθαρισμού του δάσους της περιοχής, όπου θα υπάρξει και συνάντηση με τον δασάρχη Αμαλιάδας, Διονύση Θωμόπουλο, τον δασοπόνο, Γιώργο Λαμπίρη και τον ανάδοχο, Διονύση Ζαφειρόπουλο

– PatrisNews – Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: