Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Στην Κλειτορία για αγροκτηνοτροφικά και εγγειοβελτιωτικά έργα ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θ. Βασιλόπουλος

Στην Κλειτορία για αγροκτηνοτροφικά και εγγειοβελτιωτικά έργα ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θ. Βασιλόπουλος

Συναντήσεις του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρου Βασιλόπουλου στην Κλειτορία για αγροκτηνοτροφικά και εγγειοβελτιωτικά έργα

Σειρά συναντήσεων είχε το Σάββατο 30 και την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021 στην Κλειτορία ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Θεόδωρος Βασιλόπουλος, με αντικείμενο τα αγροτοκτηνοτροφικά ζητήματα, η αναβάθμιση των εγγειοβελτιωτικών έργων και η προώθηση του αγροτουρισμού στην ευρύτερη ορεινή ζώνη της Κλειτορίας του δήμου Καλαβρύτων.

«Η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα στην περιοχή σε συνδυασμό με τις υποδομές για τον αγροτουρισμό θα επιφέρει σημαντικά οφέλη στους κατοίκους της ορεινής ζώνης της Περιφέρειάς μας» υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Αντιδήμαρχο Δημοτικής Ενότητας Κλειτορίας, Ασημάκη Μιχαλόπουλο,και το Βοηθό Δημάρχου Σωτήρη Δουκλιά.

Ειδική αναφορά έγινε για τα προγράμματα που αφορούν κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους που θα «τρέξουν» το επόμενο διάστημα καθώς επίσης και για την αξιοποίηση του Περιφερειακού γραφείου της περιοχής.

Ο κ. Βασιλόπουλος είχε επίσης συνάντηση με τον πρόεδρο του ΤΟΕΒ Κλειτορίας, Γιώργο Μηλιτσόπουλο, και μέλη του τοπικού οργανισμού, όπου άκουσε τα σοβαρά προβλήματα που έθεσαν σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των αρδευτικών δικτύων. Κυρίαρχο ζητούμενο όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι του οργανισμού είναι η συντήρηση και η αναβάθμιση των εγγειοβελτιωτικών έργων, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι απώλειες του νερού.

Ο Αντιπεριφερειάρχης υπογράμμισε πως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος στο πλαίσια των θεσμικών της αρμοδιοτήτων θα στηρίξει κάθε προσπάθεια για εκσυγχρονισμό των αρδευτικών δικτύων, επισημαίνοντας ότι «δεν υφίσταται δυναμική καλλιέργεια χωρίς τη σωστή λειτουργία των αρδευτικών δικτύων της περιοχής».

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: