Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Στις κάλπες την Κυριακή οι φαρμακοποιοί: Εκλογές με ενιαίο ψηφοδέλτιο – Όλοι οι υποψήφιοι
Εκλογές

Στις κάλπες την Κυριακή οι φαρμακοποιοί: Εκλογές με ενιαίο ψηφοδέλτιο – Όλοι οι υποψήφιοι


Για πρώτη φορά στις εκλογές τους Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας συμμετέχει μόνο ένα ψηφοδέλτιο. Κι αυτό είναι του νυν προέδρου, Ανδρέα Σοφιανόπουλου. Επομένως το ενδιαφέρον της κάλπης της ερχόμενης Κυριακής εστιάζεται στη συμμετοχή των μελών του Συλλόγου και φυσικά στις ψήφους που θα πάρει το μοναδικό ψηφοδέλτιο.

Στον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αχαΐας είναι εγγεγραμμένα μέλη 285 φαρμακοποιοί. Στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις ο αριθμός των συμμετεχόντων στις κάλπες κυμαίνεται μεταξύ 235 και 245.

Υπενθυμίζουμε ότι στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση υπήρχε και δεύτερος συνδυασμός, ο οποίος είχε κερδίσει μόλις μία έδρα στο ΔΣ του Συλλόγου από τις εννέα και μία στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο από τις τέσσερις. Είναι αυτό το αποτέλεσμα που λειτούργησε αποτρεπτικά για νέα προσπάθεια;

«Σίγουρα η ύπαρξη ενός ψηφοδελτίου δεν σημαίνει ότι υπάρχει πλήρης αποδοχής. Υπάρχει μία ομάδα μικρή που είχε κατέβει και στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση που δεν συμφωνεί μαζί μας και με την τακτική που ακολουθούμε. Το ότι δεν συμμετέχει στις εκλογές είναι πολύ πιθανόν να οφείλεται στην ήττα της προηγούμενης εκλογικής αναμέτρησης» είναι η εκτίμηση του κ. Σοφιανόπουλου.

Ο ίδιος μας μετέφερε ότι υπήρχαν πιέσεις από τα τοπικά στελέχη της ΝΔ να καταθέσουν ψηφοδέλτιο έστω και για την κατάκτηση μιας έδρας στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, αλλά δεν δέχτηκαν να το επιχειρήσουν.

«Πιστεύω ότι ως ΔΣ έχουμε κάνει μεγάλο έργο. Ενδεικτικά θα σας αναφέρω ότι το 2007 που αναλάβαμε ο Σύλλογος δεν είχε ούτε υπολογιστές. Εχουμε κάνει πλέον ένα Σύλλογο πρότυπο με αυτοποιημένες λειτουργίες, με υγιές αποθετικό, με ξεχρεώσαμε το κτίριο που είχαν αγοράσει οι προηγούμενες διοικήσεις. κ.ά. Σε  αυτά θα πρέπει να προσθέσουμε ότι ο Σύλλογός μας έχει αναδείξει πανελλαδικά κρίσιμα θέματα του κλάδου. Όλα αυτά πιστεύω ότι τα αναγνωρίζουν οι συνάδελφοι γι’ αυτό και στέκονται στο πλευρό μας».

Τέλος ο κ. Σοφιανόπουλος απαντώντας σε όσους κατά καιρούς του «εκδίδουν» κομματική ταυτότητα σημειώνει: «Επειδή πάντα υπερασπίζομαι τα συμφέροντα του κλάδου χωρίς να υπολογίζω ποιο κόμμα κυβερνάει, η αντιπολίτευση πάντα μου βάζει μία ταμπέλα. Τη μία είμαι ΣΥΡΙΖΑ, την άλλη ΠΑΣΟΚ, την επόμενη ΝΔ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.ά. Τώρα είμαι αναρχικός απροσδιόριστος διότι δεν έχουν άλλη κομματική ταυτότητα να μου προσάψουν. Το μόνο που κάνω είναι να υπερασπίζομαι  τα συμφέροντα του κλάδου απέναντι στις κυβερνητικές πολιτικές, οι οποίες δυστυχώς δεν αποτελούν εγχώριες επιλογές αλλά έρχονται πακέτο από το κέντρο των Βρυξελλών. Οσες φορές ζητήσαμε από τους υπουργούς να γίνουν αλλαγές μας ανέφεραν ότι σε ό,τι έχει σχέση με μνημονιακά πακέτα δεν τα αγγίζουμε».

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: