Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Στις κατασκηνώσεις της Σκαφιδιάς μαθητές από το Ενιαίο σχολείο του Κιέβου | Ειδησεις
Στις κατασκηνώσεις της Σκαφιδιάς μαθητές από το Ενιαίο σχολείο του Κιέβου | Ειδησεις

Στις κατασκηνώσεις της Σκαφιδιάς μαθητές από το Ενιαίο σχολείο του Κιέβου | Ειδησεις


Τις κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας στη Σκαφιδιά, θα επισκεφτούν την Τετάρτη 20 Ιουλίου μαθητές με τους συνοδούς τους, από το 139ο Ενιαίο σχολείο του Κιέβου.

Πρόκειται για συνολικά 65 άτομα τα οποία θα φιλοξενηθούν για 15 ημέρες στις ειδυλλιακές εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων Σκαφιδιάς, τις οποίες όπως είναι γνωστό λειτουργεί ο σύλλογος Ελληνοουκρανικής Φιλίας «ο Φάρος».

Η επίσκεψη αρχικά είχε προγραμματιστεί για το 2019, μετά τη μετάβαση του προέδρου του συλλόγου κ. Μιχ. Ροδόπουλου στο Κίεβο, κατόπιν προσκλήσεως του δημάρχου της πόλης και τις συναντήσεις που είχε στην Ουκρανική πρωτεύουσα με εκπροσώπους Ελληνικών πολιτιστικών συλλόγων, ιδρυμάτων, νοσοκομείων, σχολείων κ.α.

Μάλιστα οι μαθητές του 139ου Ενιαίου σχολείου είχαν αναρτήσει πανό με το όνομα του κ. Ροδόπουλου, ο οποίος τους κάλεσε τότε να επισκεφτούν την Ελλάδα και την περιοχή της Σκαφιδιάς.

«Πήραμε αυτή τη μεγάλη απόφαση που έχει και το ανάλογο κόστος, διότι εμείς δεν έχουμε πόρους αλλά βοήθεια, να φέρουμε τους δικούς μας αυτούς ανθρώπους διότι νιώθουν Έλληνες και στους πιο πολλούς κυκλοφορεί αίμα ελληνικό μέσα τους μετά από τόσα χρόνια. Εμείς συνεχίζουμε και θα συνεχίζουμε να βοηθάμε και τα παιδιά και τους ηλικιωμένους. Ακόμα θα στείλουμε 2000 μερίδες φαγητό στον Ουκρανικό στρατό. Έως το τέλος Αυγούστου θα λάβουμε προσφορά για μια συγκεκριμένη προσφορά ξηράς τροφής φαγητού. Εμείς κάνουμε ότι το καλύτερο μπορούμε και δεν μας ενδιαφέρει η πολιτική αλλά τα παιδιά, οι τραυματίες και οι αιχμάλωτοι και η Ουκρανία» ανέφερε ο κ. Ροδόπουλος.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Ελληνοουκρανικής Φιλίας εξάλλου απεύθυνε κάλεσμα στους δημάρχους, προέδρους κοινοτήτων, εκπολιτιστικούς συλλόγους και άλλους φορείς να παραβρεθούν και να συμπαρασταθούν στα παιδιά που θα έλθουν από το Κιέβο, προκειμένου να τους προσφέρουν αγάπη και να τους απαλύνουν τον αβάσταχτο πόνο, που τους προκάλεσε η εισβολή στην Ουκρανία.

Να τονιστεί ότι υπήρξε οικονομική συνδρομή εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, για την κάλυψη αναγκών κατά τη διάρκεια της φιλοξενίας των μαθητών και των συνοδών τους, στις κατασκηνώσεις Σκαφιδιάς.

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: