Στο Ελληνικό Top Gun χτυπά η καρδιά του “Ηνίοχου”
Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Στο Ελληνικό Top Gun χτυπά η καρδιά του “Ηνίοχου”

Στο Ελληνικό Top Gun χτυπά η καρδιά του “Ηνίοχου”

Ο «Ηνίοχος» ξεκίνησε ως μια άσκηση σχεδιασμένη από το Σχολείο Όπλων Τακτικής της Πολεμικής Αεροπορίας, δηλαδή το Ελληνικό «Top Gun». Στο πέρασμα των ετών, η σύνθεση των ασκήσεων και η ολοένα αυξημένη δυσκολία, έγινε δέλεαρ για τους ίδιους τους πιλότους που ήδη πήραν αυτή τη γεύση της πολυεπίπεδης άσκηση.

Τόσο ο σχεδιασμός της άσκησης, όσο και η φήμη που έχουν αποκτήσει οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας από τις συμμετοχές τους σε διεθνείς και Νατοϊκές ασκήσεις, είναι που προσελκύει το ενδιαφέρον των ξένων αεροποριών, καθώς όλοι θέλουν να εκπαιδευτούν με αυτούς που κάθε μέρα «βάζουν» επιχειρησιακές ώρες πτήσης, υπό πραγματικές συνθήκες αερομαχιών, απέναντι στις τουρκικές εναέριες προκλήσεις και παραβιάσεις.

Εντυπωσιακή θα έλεγε κανείς ότι είναι η συμμετοχή δυο συμμάχων χωρών, οι οποίες αυτό το διάστημα «διασταυρώνουν τα ξίφη τους» για τις νέες φρεγάτες του ΠΝ. Ο λόγος για τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Γαλλία.

  • Οι Αμερικανοί σύμφωνα με πληροφορίες θα πάρουν μέρος σχεδόν με μισή μοίρα μαχητικών F-16 ενώ και οι Γάλλοι δεν έχουν καθόλου ευκαταφρόνητη συμμετοχή. Ήδη από την ημέρα υπογραφής των συμβάσεων για τα Ελληνικά RAFALE, η κα. Παρλί είχε προαναγγείλει τη Γαλλική συμμετοχή τόσο με RAFALE F3R, σαν τα Ελληνικά που αναμένονται, αλλά και με Mirage 2000D.

Οι Ισραηλινοί, πιστοί σύμμαχοι και με την ίδια αεροπορική κουλτούρα με τους Έλληνες αεροπόρους, δείχνουν ότι δεν θέλουν να χάνουν σε καμία περίπτωση την συμμετοχή τους στην Ελληνική άσκηση «Ηνίοχος», όπως άλλωστε και οι Έλληνες ιπτάμενοι που δεν θέλουν να λείπουν της Ισραηλινής «Blue Flag».

  • Και μετά τον Σεπτέμβριο, τα μαχητικά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, πιθανό τα Block 60 που είχαν μετασταθμεύσει το φθινόπωρο στη Σούδα, θα προσγειωθούν αυτή τη φορά στην Ανδραβίδα.

Όπως σε κάθε «Ηνίοχο» η Πολεμική Αεροπορία «κλειδώνει» για όλες τις μέρες των ασκήσεων σχεδόν όλο το FIR Αθηνών, ώστε οι καλεσμένοι των Ενόπλων Δυνάμεων να έχουν τη δυνατότητα πτήσεων σε διαφορετικά ύψη και εντός μεγάλων περιοχών, κάτι που στο εξωτερικό δεν είναι συχνό φαινόμενο.

Πάνω από 30-40 μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας θα προσγειώνονται και θ’ απογειώνονται από την 117 Πτέρυγα Μάχης στην Ανδραβίδα, ενώ όλα τα υπόλοιπα “μπλε φτερά” θα επιχειρούν από τις βάσεις τους και θα συναντώνται με τους φιλοξενούμενους, στον αέρα. Πηγή εικόνας: Πολεμική Αεροπορία
Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: