Στο Νοσοκομείο Πύργου ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ
Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Στο Νοσοκομείο Πύργου ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ

Στο Νοσοκομείο Πύργου ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ

Ο Μιχάλης Γιαννάκος και ο Κώστας Πετρόπουλος (Γενικός Σύμβουλος της ΑΔΕΔΥ) είχαν συνάντηση με τα μέλη του Δ.Σ του συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου και τον διοικητή του Χρ. Χριστόπουλο

Συζητήθηκαν τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στο Νοσοκομείο Πύργου

Το Νοσοκομείο Πύργου, επισκέφτηκε χθες ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κος Μιχάλης Γιαννάκος συνοδευόμενος από το  Γενικό Σύμβουλο της ΑΔΕΔΥ κο Κώστα Πετρόπουλο.

Οι κ.κ. Γιαννακός και Πετρόπουλος είχαν συνάντηση με τα μέλη του Δ.Σ του συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου Πύργου, στην οποία παραβρέθηκαν η πρόεδρος του κα Μαλβίνα Κερερέ, η ταμίας κα Μαρία Καλαντζή και ο εκπρόσωπος του Νοσοκομείου στην ΑΔΕΔΥ κος Αλέξης Παπαδημητρίου. Συζητήθηκαν εκτενώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Πύργου και ζητήθηκε η στήριξη της ομοσπονδίας για την επίλυση αυτών. Συγκεκριμένα έγινε αναφορά στα εξής σημεία:

  • Άμεσες προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
  • Έκτακτη ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου.
  • Ποιοτική δημόσια και δωρεάν περίθαλψη σε όλους τους συμπολίτης μας.
  • Μαζικά δωρεάν τεστ στο σε όλο το πληθυσμό.
  • Απαραίτητα μέτρα προστασίας στους χώρους  εργασίας , εκπαίδευσης  και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
  • Μονιμοποίηση του υφιστάμενο επικουρικού προσωπικού και των   συμβασιούχων  του ΟΑΕΔ.
  • Ένταξη των   Υγειονομικών και Νοσοκομειακών επαγγελμάτων στα βαρέα και ανθυγιεινά.
  • Αναγνώριση ως εργατικού ατυχήματος ,  ο θάνατος των υγειονομικών από τον ιο  covid-19.
  • Άμεσες διαδικασίες αξιολόγησης και κρίσεων των στελεχών για τις θέσεις ευθύνης στo νοσοκομεία. Να δοθεί  ένα τέλος στις  ρουσφετολογικές τοποθετήσεις των ημετέρων.
  • Και τέλος, έγινε αναφορά της μεροληπτικής αντιμετώπισης των εργαζομένων και της απαγόρευσης των αυτοκινήτων τους εντός των χώρων στάθμευσης του Νοσοκομείου.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον  Διοικητή  του Γ.Ν. Ηλείας  κο Χρήστο Χριστόπουλο, όπου τέθηκαν αρκετά από τα παραπάνω  προβλήματα και ζητήθηκε  η άμεση παρέμβαση ως προς την επίλυση τους.

«Δεν υπάρχουν γιατροί»

«Το νοσοκομείο του Πύργου που επισκεφθήκαμε λειτουργεί με μεγάλη επικινδυνότητα για τους ασθενείς, ειδικά για τους ασθενείς με κορωνοϊό», τόνισε ο κος Γιαννακός. Κι αυτό γιατί, «υπάρχουν μόνο τρεις παθολόγοι στην παθολογική κλινική, 38 κλινών. Ταυτόχρονα οι ίδιοι τρεις γιατροί εξυπηρετούν δύο κλινικές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού – 17 κλινών η κάθε μία – και μία υπόπτων κρουσμάτων, 16 κλινών, συν τα ΤΕΠ (σ.σ. επείγοντα)» δηλαδή «τρεις παθολόγοι για πέντε τμήματα και κανένας πνευμονολόγος ή λοιμωξιολόγος», κατήγγειλε ο συνδικαλιστής σε δηλώσεις του.

«Δικαιολογημένα οι κάτοικοι φοβούνται μην αρρωστήσουν. Είναι δυνατόν οι τρεις παθολόγοι να προσφέρουν ασφαλείς υπηρεσίες; Μάλιστα οι δύο παραιτήθηκαν εξ αιτίας της κατάστασης και αναμένουν τα ΦΕΚ απόλυσης για να φύγουν από το νοσοκομείο. Θα μείνουν με ένα παθολόγο. Αναστατωμένη και φοβισμένη με αυτή τη κατάσταση η τοπική κοινωνία», πρόσθεσε.

Παράλληλα, «στη ΜΕΘ Covid, 7 κλινών, και στη γενική ΜΕΘ, 5 κλινών, δεν υπηρετεί ούτε ένας ειδικευμένος εντατικολόγος». Τέλος, στο νοσοκομείο, υπάρχει μεν μοριακός αναλυτής αλλά τεστ γίνονται μόνο στα «πολύ επείγοντα», επισήμανε ο κ. Γιαννάκος, για να συμπληρώσει: «Τα υπόλοιπα στέλνονται εκτός και τα αποτελέσματα καθυστερούν επί ένα 24ωρο, με κίνδυνο διασποράς του ιού στο τμήμα υπόπτων».

patrisnews

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: