Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Στο Παρίσι τον Μάιο ο δήμαρχος Καλαμάτας προσκεκλημένος για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Κρίσης
Στο Παρίσι τον Μάιο ο δήμαρχος Καλαμάτας προσκεκλημένος για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Κρίσης

Στο Παρίσι τον Μάιο ο δήμαρχος Καλαμάτας προσκεκλημένος για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Κρίσης


Πρόσκληση στάλθηκε στο δήμαρχο Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλο, από την επιτροπή του παγκόσμιου Οργανισμού Change Now και την Επιτροπή Συμφώνου Δημάρχων της Ευρώπης για το Κλίμα και την Ενέργεια, ώστε να συμμετέχει σε συζητήσεις με σημαντικούς θεσμούς όπως η UNESCO και το δίκτυο ICLEI και φορείς στην μεγαλύτερη παγκόσμια συγκέντρωση ενδιαφερομένων για την περιβαλλοντική και κοινωνική μετάβαση από 25 έως 27 Μαΐου 2023 στο Παρίσι.

Η πέμπτη συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε το 2022 στο Παρίσι, συγκέντρωσε σχεδόν 63.000 συμμετέχοντες από περισσότερες από 120 χώρες από όλο τον κόσμο.

Ο κ. Βασιλόπουλος επελέγη να εκπροσωπήσει την Καλαμάτα, σε φόρουμ αφιερωμένο στους διεθνείς Δημάρχους της Ευρώπης, ανταλλάσσοντας με ομολόγους του απόψεις για θέματα όπως η αξιοποίηση των βιοαποβλήτων, η κυκλική οικονομία, η πράσινη κινητικότητα, οι αστικές θερμικές νησίδες κ.ά., προσδιορίζοντας συγκεκριμένες λύσεις, βέλτιστες πρακτικές και εργαλεία σε τοπικό επίπεδο, ανάλογα με τις ανάγκες της εκάστοτε περιοχής.

Τέλος σχεδιάζονται εργαστήρια και διμερείς συναντήσεις, ώστε να αξιοποιηθεί η εκδήλωση από όλους τους Δημάρχους στο έπακρο. Να σημειωθεί πως θα εκπροσωπηθούν, ύστερα από επιλογή, οι 50 πιο γρήγορα εξελισσόμενες πόλεις, ανάλογα με την επιτάχυνση των τοπικών δράσεων για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης τα τελευταία χρόνια. Σημείο αναφοράς για την επιλογή της Καλαμάτας σύμφωνα με την πρόσκληση, η συμμετοχή της πόλης στο πρόγραμμα «100 Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες Πόλεις της Ε.Ε. έως το 2030».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: