Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Στο τραπέζι το κλείδωμα κερδών στο Χρηματιστήριο
Χρηματιστήριο: Παίρνουν κέρδη στις τράπεζες

Στο τραπέζι το κλείδωμα κερδών στο Χρηματιστήριο


Δύο και η σημερινή συνεδριάσεις για να ολοκληρωθεί ο Νοέμβριος, με τις εισαγόμενες πιέσεις από την Κίνα να δίνουν πλεονέκτημα στους πωλητές.

Με απώλειες νωρίτερα οι αγορές της Ασίας, στο «κόκκινο» τα futures του S&P500 στη Νέα Υόρκη και από τις 154.541 μονάδες ο DAX στη Φρανκφούρτη, από τις 7.486 ο FTSE100 στο Λονδίνο και στο Χρηματιστήριο Αθηνών από τις 917,64 μονάδες ο Γενικός Δείκτης.

Με αυξημένες μεν συναλλαγές η άνοδος της προηγούμενης εβδομάδας, πλην όμως μέτριες ως προς τη συνολική αποτίμηση των εισηγμένων, των 65 δισ. ευρώ.

Από τις 2.233 μονάδες ο FTSE25, από τις 661,01 ο Δείκτης Τραπεζών, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να στρέφεται αφενός στις εξελίξεις στις διεθνείς αγορές, αφετέρου στην επίσκεψη Μητσοτάκη στο Λονδίνο. Ο Φίλιππος Πανταζής έχει το αναλυτικό ρεπορτάζ για τις επαφές του πρωθυπουργού, κυρίως όμως για την κεντρική ομιλία του στο συνέδριο της Morgan Stanley – Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Οι επενδύσεις στην κορυφή της πρωθυπουργικής ατζέντας και μένει να φανεί εάν η παρουσία Μητσοτάκη στο Λονδίνο θα μπορούσε να αποτελέσει απαρχή για κάτι ουσιαστικότερο για την αναβάθμιση της εγχώριας κεφαλαιαγοράς.

Οπως σημειώναμε και στο χθεσινό σχόλιό μας, το μέγεθος της εγχώριας επιχειρηματικότητας δεν έχει την ανάλογη αντιστοίχιση στο επενδυτικό/χρηματιστηριακό πεδίο.

Σε ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και ΔΕΗ η προσοχή των επενδυτών, εν αναμονή εξελίξεων στα δύο ανοιχτά μέτωπα των κορυφαίων ενεργειακών ομίλων.

Σε Alpha Bank κυρίως, από τον τραπεζικό κλάδο, σε Autohellas, Cenergy Holdings ενδεικτικά από τα mid caps.

Τεχνικά οι 2.172 μονάδες στήριξη για τον FTSE25 και οι 653 για τον ΔΤΡ, ειδικά για την αρχή της συνεδρίασης καθώς η πρόθεση μερίδας επενδυτών είναι το μερικό «κλείδωμα» θέσεων.

 

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: