Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Στόχος η φιλοξενία αγώνων και στην Αμαλιάδα!

Στόχος η φιλοξενία αγώνων και στην Αμαλιάδα!

Στην αγωνιστική παρουσία των παιδιών της αποστολής που ήταν εξαιρετική παρά τη μη παρουσία τους στον τελικό, στις εμπειρίες και τις γνώσεις που απέκτησαν από μια ξένη πόλη και χώρα, αλλά και στο βασικό στόχο του δήμου που είναι η διεξαγωγή στο μέλλον τέτοιων αγώνων, εστίασε σε αποκλειστική συνέντευξη του στην «Π» ο υπεύθυνος για θέματα Πολιτισμού του δήμου Ήλιδας και ένας εκ των υπεύθυνων της αποστολής στο Coventry Βασίλης Καψής.

Αρχικά, ο κ. Καψής τόνισε πως στο ταξίδι όλα κύλησαν ομαλά και η αποστολή δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα, ενώ παράλληλα ήταν μια μεγάλη εμπειρία για τους νέους αθλητές της περιοχής που ασχολούνται με το στίβο και την κολύμβηση. Εστιάζοντας στο αθλητικό κομμάτι, επεσήμανε πως σχεδόν όλα τα παιδιά πλησίασαν ή καλυτέρευσαν τις επιδόσεις τους, ενώ στάθηκε και σε τρείς περιπτώσεις που άγγιξαν τη συμμετοχή τους στον τελικό και σε μια διοργάνωση που συμμετείχαν πάνω από 70 χώρες με 1.000 αθλητές περίπου σε όλα τα αγωνίσματα.

Ικανοποίηση και περηφάνια

Δήλωσε ικανοποιημένος από την προσπάθεια των νεαρών αθλητών, υποστηρίζοντας πως κατέθεσαν ψυχή και σώμα και ευχαριστήθηκαν αυτό το μεγάλο ταξίδι που τους πρόσφερε σημαντικές εμπειρίες και τους έδωσε να καταλάβουν τι σημαίνει ευγενής άμυλα. Ένα ακόμα στοιχείο που θέλησε να δώσει ιδιαίτερη έμφαση και για το οποίο είναι περήφανος είναι πως στο τέλος κάθε αγώνα όλα τα παιδιά έδιναν συγχαρητήρια στους συναθλητές τους και στους αντιπάλους, γεγονός που όπως χαρακτηριστικά ανέφερε δείχνει ήθος και αρχές από την οικογένεια και αθλητική παιδεία από τους προπονητές.

Στόχος η φιλοξενία αγώνων στην Αμαλιάδα

Στο ταξίδι ωστόσο, πέραν του αγωνιστικού, υπήρξε και το κομμάτι των επαφών. Όπως δήλωσε ο κ. Καψής, εξελέγη νέο διοικητικό συμβούλιο στο Coventry στην ICG (International Citizens Game), ενώ συμπλήρωσε πως έγινε παρουσίαση του αθλητικού κέντρου της Αμαλιάδας κατά την οποία τα μέλη του οργανισμού ενθουσιάστηκαν και είδαν με καλό μάτι το γεγονός πως υπάρχει σε μια μικρή πόλη σαν την Αμαλιάδα ένα τόσο οργανωμένο αθλητικό κέντρο που μπορεί να φιλοξενήσει πολλά αγωνίσματα στον ίδιο χώρο, αφού όπως είναι λογικό είναι μεγάλο πρόβλημα για τις αποστολές οι μεγάλες αποστάσεις των αγωνιστικών χώρων. Τέλος, εξέφρασε την επιθυμία πως ο δήμος θα ήθελε να φιλοξενήσει αυτούς τους αγώνες κάποια στιγμή στην περιοχή και σε συνεργασία και με άλλες πόλεις της Ηλείας.

Οι εμπειρίες των παιδιών

Σε ότι αφορά την εμπειρία των παιδιών, ο κ. Καψής ανέφερε πως είχαν τη δυνατότητα όλοι να δουν διαφορετικούς πολιτισμούς και πόλεις με πολυπολιτισμικό χαρακτήρα που κατοικούνται από ανθρώπους και άλλων ηπείρων. Πρόσθεσε δε πως είχαν την ευκαιρία να αντικρίσουν την αρχιτεκτονική της χώρας από διάφορες εποχές, ενώ στις εκκλησίες του γοτθικού ρυθμού τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να καταλάβουν πράγματα για την ιστορία της Αγγλίας.

Ευχαριστίες

Τελειώνοντας, ευχαρίστησε τους προπονητές Νίκο Καστανά, Γιάννη Βυθούλκα και Λένα Δαμιανάκη που ήταν οργανωτικοί σε ότι αφορά τη συμμετοχή των παιδιών στα διάφορα αγωνίσματα, τον αρχηγό της αποστολής Γιώργο Παρασκευόπουλο που και αυτός ήταν πάντα κοντά στα παιδιά και τέλος τους ίδιους τους αθλητές, ενώ συνεχάρη και τους γονείς τους για τις αρχές που είχαν. Ωστόσο, ιδιαίτερες ευχαριστίες έστειλε και στο δήμο και το δήμαρχο Ήλιδας Γιάννη Λυμπέρη, που έδωσε αυτή τη δυνατότητα στα παιδιά να βιώσουν μια τόσο σημαντική αθλητική και πολιτιστική εμπειρία.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: