Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Στον Ντράγκι η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στην Ιταλία

Στον Ντράγκι η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στην Ιταλία

Μένει να διαπιστωθεί, βέβαια, πόσες πολιτικές δυνάμεις θα στηρίξουν την προσπάθεια αυτή του πρώην προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Πιθανότατα η κεντροαριστερά, ο Ρέντσι και η Φόρτσα Ιτάλια. Ίσως η Λέγκα. Μάλλον όχι τα Πέντε Αστέρια και τα ακροδεξιά Αδέλφια της Ιταλίας. Στη Λέγκα και τους “πεντάστερους”, υπάρχουν ήδη αρκετές αρνητικές τοποθετήσεις. Είναι βέβαιο, πάντως, ότι ο πρόεδρος Ματαρέλα θα χρησιμοποιήσει όλη την πειθώ που διαθέτει, από την στιγμή που δήλωσε ξεκάθαρα ότι, λόγω της υγειονομικής κρίσης, καλό θα είναι να αποφευχθεί, στην φάση αυτή, η προσφυγή στις κάλπες.

Εκλογές το 2023

Δεν είναι ακόμη σαφές, αν οι νέοι υπουργοί θα είναι γνωστά πολιτικά πρόσωπα, ή τεχνοκράτες. Αν όλα πάνε καλά, η κυβέρνηση Ντράγκι θα πρέπει να ηγηθεί της χώρας μέχρι την άνοιξη του 2023, όταν θα γίνουν κανονικά οι βουλευτικές εκλογές.

Με την κίνηση αυτή, ο Ιταλός πρόεδρος ζητά από τις πολιτικές δυνάμεις να βάλουν στην άκρη τις έριδες, για το καλό της χώρας. Και ελπίζει ότι με το κύρος, τις επαφές και την εμπειρία της Ντράγκι, όλα τα κύρια προβλήματα θα μπορέσουν να τύχουν τις πρέπουσας αντιμετώπισης.

Κάτι που σημαίνει ότι θα προχωρήσει με πιο γοργά βήματα το πρόγραμμα εμβολιασμού, θα καταρτισθεί άμεσα το αναγκαίο σχέδιο για την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, θα τονωθεί η οικονομία της χώρας, χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η υγεία των πολιτών. Διαφορετικά, αν αποτύχει και η προσπάθεια του Ντράγκι, οι πρόωρες εκλογές θα είναι μονόδρομος.

ΠΗΓΗ agrotika-nea.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: