Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Στον θεσσαλικό κάμπο παραδόθηκαν τα πρώτα 5S της MF από τον Σαρακάκη – Αγροτικά Νέα,ΟΠΕΚΕΠΕ, Επιδοτήσεις, Eνισχύσεις,Νέοι Γεωργοί
Στον θεσσαλικό κάμπο παραδόθηκαν τα πρώτα 5S της MF από τον Σαρακάκη - Αγροτικά Νέα,ΟΠΕΚΕΠΕ, Επιδοτήσεις, Eνισχύσεις,Νέοι Γεωργοί

Στον θεσσαλικό κάμπο παραδόθηκαν τα πρώτα 5S της MF από τον Σαρακάκη – Αγροτικά Νέα,ΟΠΕΚΕΠΕ, Επιδοτήσεις, Eνισχύσεις,Νέοι Γεωργοί

ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 1996


Η παρθενική πώληση µέλους της σειράς έγινε µε το µοντέλο Massey Ferguson 5S.125 Dyna 6Efficient, στον 35χρονο Βασίλη Χατζηγιάννη, τον Ιούλιο του 2021 και έκτοτε ο δραστήριος αγρότης ο οποίος διατηρεί οικογενειακή εκµετάλλευση µε 600 στρέµµατα καπνό, βαµβάκι, σιτηρά και καλαµπόκι, έχει «ρίξει» το καινούριο τρακτέρ του στα βαθιά.

«Είναι µικρός ο όγκος του και αυτό µε βολεύει για να κάνω διάφορες εργασίες στα χωράφια µου, όπως να σκαλίζω ή να ψεκάζω, διότι είναι ευέλικτο και σίγουρα µε το joy stick που έχει επάνω, τα ηλεκτρονικά του συστήµατα, είναι πολύ εύχρηστο για τα παρελκόµενα που κουβαλάς σε κάθε κατεργασία», δηλώνει στην Agrenda ο κ. Χατζηγιάννης.

 «Για τις δουλειές που έχω κάνει, και σε σύγκριση µε τα άλλα τρακτέρ παλαιότερης τεχνολογίας που έχω, είναι οικονοµικότερο. Στο όργωµα η κατανάλωση ήταν κάτω από 2 λίτρα το στρέµµα, ενώ παλιότερα ήθελα για το ίδιο χωράφι γύρω στα 3 λίτρα ίσως και λίγο παραπάνω, ανά στρέµµα», µας ανέφερε ο κ. Χατζηγιάννης και πρόσθεσε πως «για τα 125 άλογα που έχει το τρακτέρ µε εντυπωσίασε. Έχει βήµα και έλξη µέσα στο χωράφι. Το άροτρο που έχω, παρότι είναι για µεγαλύτερο τρακτέρ, το σηκώνει καλά και το πάει µε άνεση. Η πρώτη εντύπωση είναι ότι πρόκειται για καλό µηχάνηµα».

 «Το συγκεκριµένο µηχάνηµα έχει κατασκευαστεί γύρω από τον πελάτη», ανέφερε από την πλευρά του ο επιθεωρητής πωλήσεων για τον όµιλο Σαρακάκη, στη Θεσσαλία, τη ∆υτική Μακεδονία και την Πέλλα και την Ηµαθία, Κώστας Ντίνας.

Όπως εξήγησε το «5S.125» βραβεύτηκε ως το καλύτερο τρακτέρ σε ό,τι αφορά στη χρήση του σε κτηνοτροφικές µονάδες και «φοράει» έναν τετρακύλινδρο κινητήρα 4.400 κυβικών, turbo intercooler, ενώ βγάζει 125 ίππους µε βαλβίδες κινητήρα να ρυθµίζονται αυτόµατα υδραυλικά.

Ακόµα µία παράδοση 5S

Με µια εβδοµάδα διαφορά και πάλι στο χωριό Άµπελος, πουλήθηκε και το 2ο στην Ελλάδα, Massey Ferguson «5S 125 Dyna 6», µόνο που αυτή η έκδοση ήταν η Exclusive, η οποία αντί για air condition έχει clima κι αντί για 2 µηχανικές και 2 ηλεκτρονικές βαλβίδες εξωτερικών παροχών, έχει 4 ηλεκτρονικές, ενώ διαθέτει και φώτα µε λάµπες led.

Αγοραστής ήταν ο παραγωγός Γιάννης Καραολάνης ο οποίος καλλιεργεί γύρω στα 200 στρέµµατα µε υπαίθρια κηπευτικά και λίγα καλαµπόκια και σιτηρά. «Πιο πριν δούλευα ένα Fiat1380, επίσης 125 άλογα. Πήρα αυτό το τρακτέρ για να µπορώ να κάνω τα πάντα. Και µικροδουλειές, όπως ψεκαστικά, αλλά και βαριές όπως οργώµατα. Η πρώτη αίσθηση είναι ότι έχει πολύ καλά ηλεκτρονικά βοηθήµατα, και για αυτό το επέλεξα κυρίως. Σε βοηθά, ώστε µε λίγο κόπο να κάνεις πολλές δουλειές. Για παράδειγµα το joy stick, που έχει πάνω, σου κάνει τη ζωή εύκολη. Η δουλειά γίνεται ξεκούραστη».

Από την πλευρά του ο επιθεωρητής πωλήσεων του οµίλου Σαρακάκη, Κώστας Ντίνας, αναφερόµενος σε ορισµένα τεχνικά χαρακτηριστικά του 5S 125 Dyna 6 Exclusive σηµείωσε ότι «όπως και το Efficient, αποδίδει 125 άλογα, καθαρή ιπποδύναµη του κινητήρα των 4.400 κυβικών µε µέγιστη ροπή στις 1.500 στροφές, που το κάνει ιδιαίτερα οικονοµικό στην κατανάλωση καυσίµων.

Κοινοποιήστε το:

Διαβάστε Επίσης

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: