Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Συγκίνησαν οι ομιλίες για το Διονύση Σιμόπουλο
Συγκίνησαν οι ομιλίες για το Διονύση Σιμόπουλο

Συγκίνησαν οι ομιλίες για το Διονύση Σιμόπουλο


Συγκίνησαν οι ομιλίες όλων όσων συμμετείχαν στην εκδήλωση που έγινε στο Αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου Πύργου και ήταν αφιερωμένη στον πρόσφατα εκλιπόντα Ηλείο Αστροφυσικό και επίτιμο Διευθυντή του Ευγενιδείου Ιδρύματος Διονύση Σιμόπουλο.

Η εκδήλωση έγινε με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Τραπεζικών Ν. Ηλείας και με τη σύμπραξη του 1ου Γυμνασίου Πύργου, αλλά και πλήθους επιστημονικών συλλόγων.

Ήταν ένας μικρός φόρος τιμής στον Διονύση Σιμόπουλο, σε μια προσωπικότητα με παγκόσμια επιστημονική ακτινοβολία, που αποτέλεσε παράδειγμα προς μίμηση για πολλούς.

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο δήμαρχος Πύργου κ. Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, ο κ. Κώστας Τριανταφυλλόπουλος (για την Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηλείας), με τον κ. Γιώργο Μπίρμπα (διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Πύργου), ο Ηλειακής καταγωγής Πρύτανης του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου κ. Ανδρέας Μπουντουβής, και ο Επ. Καθηγητής, Τμήματος Φυσικής του Παν/μίου της Θεσσαλίας, κ. Γιώργος Βελντές, ενώ χαιρετισμό έκανε ο κ. Κωνσταντίνος Τάτσης, Αντιπρόεδρος Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, ως εκπρόσωπος του.

Χαιρετισμό έκαναν με μήνυμα που απέστειλαν η κα Κάρεν Σιμοπούλου, σύζυγος του Διονύση Σιμόπουλου, καθώς και οι κ.κ. Δημ. Νανόπουλος Φυσικός – Ακαδημαϊκός και Σταμάτης Κριμιζής, τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.

Η Χορωδία του Λυκείου Ελληνίδων «έντυσε» μουσικά την εκδήλωση (υπεύθυνη ήταν η κα Σακκά, ενώ το παρών στην εκδήλωση έδωσε και η πρόεδρος κα. Παρασκευοπούλου), ενώ ακολούθησε ένα βίντεο με την επιμέλεια του κ. Χάρη Μικελόπουλου και στην συνέχεια είχαμε το υπόλοιπο πρόγραμμα.

Επίσης η κα Νάνσυ Πετροπούλου, διάβασε το βιογραφικό του Διονύση Σιμόπουλου.

Το πάνελ της εκδήλωσης συντόνιζαν η υποδιευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Πύργου κα. Αικατερίνη Μποσμή, ο υποδιευθυντής του σχολείου κ. Νίκος Δημόπουλος και η καθηγήτρια κα. Σοφία Μάλεση.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: