Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Συγκλονιστικές μαρτυρίες Ηλείων καρκινοπαθών – «Θέλουμε ογκολογική μονάδα στον τόπο μας»
Συγκλονιστικές μαρτυρίες Ηλείων καρκινοπαθών - «Θέλουμε ογκολογική μονάδα στον τόπο μας» - PatrisNews - Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

Συγκλονιστικές μαρτυρίες Ηλείων καρκινοπαθών – «Θέλουμε ογκολογική μονάδα στον τόπο μας»

 

Εδώ και πάρα πολλά χρόνια, δεκαετίες ολόκληρες, οι ογκολογικοί ασθενείς της Ηλείας, απευθύνουν έκκληση στην Πολιτεία και στο Υπουργείο Υγείας, να δημιουργηθεί μία ογκολογική μονάδα στον νομό, στην οποία θα μπορούν να κάνουν τις χημειοθεραπείες τους (αλλά και τις απαραίτητες ακτινοθεραπείες), χωρίς να είναι αναγκασμένοι χειμώνα-καλοκαίρι, κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες (βροχή, κρύο, καύσωνα) να πηγαίνουν στην Πάτρα ή και στην Αθήνα ακόμα. Και αυτό το ζητούν και για ένα ακόμα σημαντικό λόγο.

Είναι πολλές οι οικογένειες που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στα έξοδα μεταφοράς στην Πάτρα ή στην Αθήνα, προκειμένου να κάνουν τις θεραπείες τους οι άνθρωποί τους, οι οποίοι δίνουν έναν καθημερινό αγώνα να αφήσουν οριστικά πίσω τους, αυτήν τη σοβαρή ασθένεια, πού όμως πλέον δεν είναι ανίκητη.

Ζητούν λοιπόν από την Πολιτεία να κάνει ότι είναι δυνατόν για να δημιουργηθεί αυτή η ογκολογική μονάδα στην Ηλεία, προκειμένου να αποφεύγουν την ταλαιπωρία στην οποία υπόκεινται όταν είναι αναγκασμένοι να ταξιδεύουν ώρες, προκειμένου να φτάσουν στα μεγάλα ογκολογικά κέντρα της χώρας. Και είναι χρέος της πολιτείας να σταθεί δίπλα τους και να τους βοηθήσει σε αυτή τη μάχη που δίνουν για να είναι και πάλι υγιείς και να αφήσουν πίσω τους οριστικά αυτή την περιπέτεια την οποία βιώνουν.

Διαβάστε περισσότερα στην εφ. «Πατρίς» που κυκλοφορεί…

– PatrisNews – Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: