Νέα και ειδήσεις της Ηλείας , Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα, Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Συγκλονίζει η Μαίρη Παναγάκου: «Τον έντυσα γαμπρό στην κηδεία, φοβόμουν μη βανδαλίσουν το μνήμα του»
Τραγωδία στην Εύβοια: Κολώνα έπεσε πάνω σε αγοράκι 3 ετών και το σκότωσε

Συγκλονίζει η Μαίρη Παναγάκου: «Τον έντυσα γαμπρό στην κηδεία, φοβόμουν μη βανδαλίσουν το μνήμα του»

«Θα παλέψω, ώστε η θυσία του να µην πάει χαµένη»

Η είδηση πως η γνωστή μαγείρισσα, Μαίρη Παναγάκου, «έχασε» τον γιο της, Αντώνη Παναγάκο, έπεσε σαν βόμβα το πρωί της Τρίτης 14/2. Ο άτυχος 43χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του, όταν αυτοπυροβολήθηκε με πιστόλι στον κρόταφο.

Η κυρία Παναγάκου, λίγα μόλις 24ωρα μετά την κηδεία του γιου της, μίλησε στη Secret και τη Σάσα Σταμάτη για τον τραγικό χαμό του, τονίζοντας πως θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να αποκαλυφθούν όλοι όσοι τον ώθησαν στην απελπισία και την αυτοχειρία.

«∆υστυχώς, οι καλοί δεν επιβιώνουν. Σε αυτή τη χώρα η αναξιοκρατία βασιλεύει. ∆εν τον κήδεψα στον Κότρωνα, αλλά στη Σπάρτη, γιατί φοβόμουν µη βανδαλίσουν το μνήμα του» δηλώνει η Μαίρη Παναγάκου και σοκάρει.

«Ο γιος µου θέλησε να κάνει την ανατροπή και να κάνει πράγματα που θα βοηθούσαν περισσότερο τα παιδιά του χωριού. Ήθελε να συμμαζέψει τις εκκλησίες, µε τις οποίες του άρεσε πάρα πολύ να ασχολείται. Έγινε επίτροπος των εκκλησιών και δώρισε το πνευματικό κέντρο, που ήταν ιδιωτική δωρεά τελείως, ώστε να μπορούν τα παιδιά του χωριού, μετανάστες τα περισσότερα, να έχουν κάποια δυνατότητα για περισσότερη μόρφωση» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η Μαίρη Παναγάκου δεν διστάζει μάλιστα να επισημάνει πως τόσο ο αδικοχαμένος γιος της όσο και η ίδια φοβούνταν για τη ζωή τους.

«Ο Αντώνης φοβόταν για τη ζωή του, φοβόταν και για εμένα. Φοβόταν ότι μπορεί να πετάξουν κάτι μέσα στον χώρο µας και να µας ενοχοποιήσουν. ∆εν μπορούσε να περάσει από έναν συγκεκριμένο χώρο, όπου όλοι αυτοί οι κουτσομπόληδες μονίμως όλη μέρα έκαναν σχέδια και έβγαζαν αποφάσεις για το πώς θα κινηθούν εναντίον µου και εναντίον του Αντώνη και πώς θα µας κάνουν μεγαλύτερη ζημιά. Μόνο µε εμάς ασχολούνταν».

Πότε ήταν η τελευταία φορά που μίλησε μαζί του, πριν το τραγικό συμβάν; Η ίδια θυμάται:

«Τελευταία φορά μίλησα μαζί του τη ∆ευτέρα στις 2 το μεσημέρι. Μου είπε ότι ήθελε ένα σάντουιτς. Του το έφτιαξα και το έφαγε. Καθάριζε το σπίτι του και έβγαλε πολλά σκουπίδια. Τον ρώτησα αν θα βάλει πλυντήριο και µου είπε “ίσως αύριο”. Στη συνέχεια του είπα: “Φεύγω, Αντώνη, και θα έρθει σε λίγο ο κύριος Νίκος να καθίσει μαζί σου”. Μου είπε: δεν χρειάζεται να έρθει».

«Πιστεύω ότι ο Αντώνης τα είχε οργανώσει όλα. Την ώρα που γύριζα από το Γύθειο µε πήρε τηλέφωνο κάποιος και µου είπε ότι μόλις τον είχε πάρει τηλέφωνο και του είπε “αντίο” και ότι άκουσε τον πυροβολισμό. ∆εν μπόρεσα να τον δω, γιατί ήταν χτυπημένος στο κεφάλι, δεν θα το άντεχα» συμπληρώνει.

«Τον έντυσα γαμπρό στην κηδεία. Όλα ήταν άσπρα, πολλά λουλούδια, και μοιράστηκαν κουφέτα και γλυκά. Μέσα σε δύο μήνες έχασα όλη µου την οικογένεια. Ο σύζυγός µου πέθανε στις 8 ∆εκεμβρίου του 2022 έπειτα από μια 18χρονη, επώδυνη ασθένεια, εγκεφαλικά και καρκίνο. Αμέσως πέθανε ένας αδελφικός του φίλος από ανακοπή και σε λίγες μέρες και η άλλη επίτροπος που ήταν μαζί, από καρκίνο. Όλα είναι βαριά, δεν μπορώ να τα αντέξω», εξομολογείται η Μαίρη Παναγάκου.

Τέλος, η γνωστή μαγείρισσα προειδοποιεί πως δεν θα μείνει µε σταυρωμένα τα χέρια και ότι θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να δικαιωθεί η μνήμη του γιου της.

«Εγώ έχω σκοπό να αποκαλύψω και να τιμωρηθούν όσοι τον πίκραναν και τον εξώθησαν σε αυτή την ενέργεια. Αυτό για τη μνήμη του, καθώς ήταν έντιμος άνθρωπος. Ο Αντώνης θεωρώ ότι τα είχε ετοιμάσει όλα από τις 9 Φεβρουαρίου, όταν πήγε να βρει το δίκιο του στο Πρωτοδικείο Γυθείου για μια υπόθεση στην οποία είχε αθωωθεί και εγκαλούσε 9 κατηγορουμένους για συκοφαντική δυσφήμηση και ψευδή καταμήνυση», αναφέρει.

«Ο πρόεδρος των πρωτοδικών, αντί να ασχοληθεί µε τις κατηγορίες εναντίον τους, µε την τεχνική του συνηγόρου οδηγήθηκε στο να επανεξετάσει την αθωωτική απόφαση υπέρ του Αντώνη. Αυτό τον έκανε να εκραγεί στο δικαστήριο, αντιλαμβανόμενος την αδικία και την κακή διεξαγωγή της δίκης, και απευθύνθηκε προς τον πρόεδρο και τον συνήγορο ζητώντας τους δικαιοσύνη. Στη μνήµη του γιου µου, θα παλέψω να αλλάξουν κάποια πράγματα  σε αυτόν τον τόπο, ώστε η θυσία του να µην πάει χαμένη», σημειώνει κλείνοντας.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: