Νέα και ειδήσεις της Ηλείας , Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα, Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: «Τα συστήματα ασφαλείας αγοράστηκαν το 2000» – Αγροτικά Νέα,ΟΠΕΚΕΠΕ, Επιδοτήσεις, Eνισχύσεις,Νέοι Γεωργοί
Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: «Τα συστήματα ασφαλείας αγοράστηκαν το 2000»

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: «Τα συστήματα ασφαλείας αγοράστηκαν το 2000» – Αγροτικά Νέα,ΟΠΕΚΕΠΕ, Επιδοτήσεις, Eνισχύσεις,Νέοι Γεωργοί


Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Ο Νίκος Κιουτσούκης, ΓΓ ΓΣΕΕ και πρώην Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, μίλησε στο MEGA για τα αίτια και τις ευθύνες μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

«Τα συστήματα ασφαλείας αγοράστηκαν το 2000 προκειμένου μέχρι του Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 να έχουν τοποθετηθεί. Δυστυχώς, μετά από 23 χρόνια, δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμα. Το ανθρώπινο λάθος είναι δεδομένο από τα όσα έχουμε ακούσει, αλλά προκαλεί ερωτηματικό εάν είναι το μόνο. Αυτό που θέλω να πω είναι πως παρά τις παραλείψεις των κυβερνήσεων και των διοικήσεων, οι συνάδελφοι μας θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν στα τρένα», είπε αρχικά.

Αναφορικά με το «πάμε και όπου βγει» που άκουσε ο κόσμος να λέγεται, ο κ. Κιουτσούκης είπε πως είχε να κάνει με τη διακοπή ρεύματος που είχε η γραμμή.

«Είναι επιβεβλημένο τα σύστημα και η διαδικασία τοποθέτησης του να ολοκληρωθεί ακόμα και αύριο. Πρέπει οι αρμόδιοι φορείς να το βρουν και η Hellenic Train να πιέσει για νέα οχήματα και όχι να μας φέρνουν τρένα από το 1990», πρόσθεσε.

Αναφορικά με το σύστημα ADCS ο κ. Κιουτσούκης είπε πως έχει μπει αλλά δεν έχει τεθεί σε λειτουργία. Η ΕΡΓΟΣΕ με τις διαγωνιστικές διαδικασίες ήταν αυτή που έβαλε το σύστημα αυτό αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί.

Σχετικές ειδήσεις

Κοινοποιήστε το:

Διαβάστε Επίσης

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: