Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Συγλονίζουν οι γονείς που δώρισαν τα όργανα του μωρού τους – Γέφυρα ζωής από την Πάτρα στην Ουγγαρία
Συγλονίζουν οι γονείς που δώρισαν τα όργανα του μωρού τους - Γέφυρα ζωής από την Πάτρα στην Ουγγαρία - PatrisNews - Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

Συγλονίζουν οι γονείς που δώρισαν τα όργανα του μωρού τους – Γέφυρα ζωής από την Πάτρα στην Ουγγαρία

Το μεγαλύτερο δώρο, αυτό της ζωής, αποφάσισαν να κάνουν οι γονείς του μόλις έξι μηνών βρέφους που το περασμένο Σάββατο έφυγε από τη ζωή, έπειτα από πολυήμερη νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, καθώς πήραν τη γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανά του.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της εφ. «Πατρίς», ομάδα εξειδικευμένων γιατρών από την Ουγγαρία, αφαίρεσε το ήπαρ του, το οποίο κρίθηκε ως κατάλληλο για μεταμόσχευση και στη συνέχεια το μετέφεραν οδικώς από την Πάτρα στην Αθήνα και στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, και μέσω πτήσης το όργανο έφτασε στον τελικό του προορισμό, την Ουγγαρία.

Είχε προηγηθεί η μεγαλοψυχία που επέδειξαν οι γονείς του μικρού κοριτσιού, που σε συνεννόηση με τον Διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ Ανδρέα Ηλιάδη, κατέληξαν στην απόφαση της δωρεάς των οργάνων, χαρίζοντας έτσι την ζωή και τη συνέχισή της σε κάποιον άλλο άνθρωπο.

Σχεδόν μια εβδομάδα γιατροί και νοσηλευτές έδιναν τιτάνια μάχη για να κρατήσουν το βρέφος στη ζωή. Το μικρό κοριτσάκι νοσηλευόταν με κορωνοϊό και με πολύ σοβαρή λοίμωξη από πνευμονιόκοκκο, αρχικά στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων Πατρών, ενώ στη συνέχεια λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής της μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ Παίδων του Ρίου, όπου διασωληνώθηκε και δυστυχώς κατέληξε το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου.

Η εφ. «Πατρίς» επικοινώνησε με τον Διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων Ανδρέα Ηλιάδη, που ανέφερε πως είναι ακόμα συγκλονισμένος από το συγκεκριμένο γεγονός.

Γιάννης Καρβέλης, διοικητής 6ης Υ.ΠΕ
«Μεγαλείο ψυχής από τους γονείς του μικρού κοριτσιού»

Τη θετική και αισιόδοξη πλευρά του συγκλονιστικού γεγονότος ανέδειξε με δηλώσεις του στην εφ. «Πατρίς» ο διοικητής της 6ης Υ.ΠΕ Γιάννης Καρβέλης, τονίζοντας πως η δωρεά οργάνων αποτελεί την εμπέδωση προσφοράς από άνθρωπο σε άνθρωπο, ενώ εξέφρασε τη θλίψη του για τον θάνατο του μικρού κοριτσιού. «Θέλω να εκφράσω τη βαθειά μου θλίψη για το χαμό ενός βρέφους και να συγχαρώ τους γονείς του μικρού κοριτσιού για το μεγαλείο ψυχής που επέδειξαν σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, να δωρίσουν τα όργανα του παιδιού τους.

Είναι ένα ακόμη από τα αρκετά και διαδοχικά περιστατικά που το τελευταίο διάστημα έλαβαν χώρα εντός των ορίων της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας και έδωσαν τα όργανα δικών τους ανθρώπων προκειμένου να επιστρέψουν στην κανονικότητα της ζωής άλλοι συνάνθρωποί μας.

Κατά συνέπεια, φαίνεται ότι υπάρχει το τελευταίο διάστημα μια εμπέδωση του συναισθήματος προσφοράς από άνθρωπο σε άνθρωπο και αυτό είναι κάτι το οποίο μόνο ως θετικό μπορούμε να το καταγράψουμε στην κοινωνία μας και αναμφίβολα αποτελεί θετικό πρόσημο, τόσο για την επιστημονική κοινότητα, όσο και για την κοινωνική μας συνοχή».

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: