Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ – ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΠΥΡΓΟΥ – Πρωτομαγιά 2021

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ – ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΠΥΡΓΟΥ – Πρωτομαγιά 2021

8 ΩΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ, 8 ΩΡΕΣ ΥΠΝΟ- ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ, 8 ΩΡΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

 ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Μια διεκδίκηση και ένας κανόνας, φυσικός, κοινωνικός, ατομικός, που ισχύει απολύτως και σήμερα, ανεξαρτήτως των συνεχών παραβιάσεων.

Σε ένα κοινωνικό κι εργασιακό περιβάλλον που διαρκώς μεταβάλλεται από ραγδαίες αλλαγές και συνεχείς προκλήσεις, η Εργατική Πρωτομαγιά συνεχίζει να διατηρεί με την ίδια ένταση τα μηνύματα και τους συμβολισμούς της.

 Για ακόμα μια χρονιά αποκτά ένα ιδιαίτερο νόημα, αφού είναι ταυτισμένη με τους αγώνες όχι μόνο των εργατών αλλά ολόκληρης της κοινωνίας απέναντι σε έναν αόρατο, καταστρεπτικό εχθρό, που μας στέρησε την υγεία μας, την ελευθερία μας, την κοινωνικότητα μας, αλλά και την ίδια την εργασία μας, τον καθημερινό μας βιοπορισμό, μεταβάλλοντας, έστω και αναγκαία, όλο τον χαρακτήρα της εκπαίδευσης, της σχολικής ζωής, της καθημερινότητας όλων μας. Η πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση ανέδειξε όλα τα προβλήματα που υπάρχουν στους τομείς της υγείας, της παιδείας και της οικονομίας.

Και επειδή από την Κυβέρνηση χρησιμοποιήθηκε συχνότατα ως άλλοθι για την επιβολή αποφάσεων χωρίς τη δυνατότητα αντίδρασης του κλάδου μας, παρά μόνο «εξ αποστάσεως», καθώς έναν χρόνο τώρα η εκπαιδευτική διαδικασία τελεί υπό «μερική αναστολή» – έστω και αναγκαστική – υπενθυμίζουμε ότι

οι κατακτήσεις και τα δικαιώματά μας

δεν είναι υπό διαπραγμάτευση.

  

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: