Νέα και ειδήσεις της Ηλείας , Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα, Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας – Τέμπη: «Το έγκλημα αυτό να μην συγκαλυφθεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή»
Pelop Facebook

Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας – Τέμπη: «Το έγκλημα αυτό να μην συγκαλυφθεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή»


Σε μαζικό συλλαλητήριο μαζί με το Εργατικό Κέντρο, σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους και φορείς της πόλης μας, την Τετάρτη 8 Μάρτη στις 18:30 απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας, προχωρά ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου

Με σύνθημά μας: «Ανυποχώρητα παλεύουμε για τη γυναικεία ισοτιμία, ενάντια στη βία της εκμετάλλευσης, της εμπορευματοποίησης της ζωής μας, του πολέμου που σπέρνουν ΕΕ, ΝΑΤΟ και κυβερνήσεις» προχωράμε σε μαζικό συλλαλητήριο μαζί με το Εργατικό Κέντρο, σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους και φορείς της πόλης μας, την Τετάρτη 8 Μάρτη στις 6.30μμ στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

Μας γεμίζει οργή το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη που έχει αυτουργούς τη σημερινή και όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις που θυσιάζουν τις λαϊκές ανάγκες στο βωμό της πολιτικής που τις λογαριάζει ως κόστος για το κράτος και ως όφελος για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Η σημερινή πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας μπορεί να εξασφαλίσει δημόσιες υποδομές και συγκοινωνίες ασφαλείς και σύγχρονες, με μόνιμο και επαρκές προσωπικό που θα καλύπτουν τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών. Γι’ αυτό παλεύουμε ανυποχώρητα διεκδικώντας ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για εμάς και τις οικογένειές μας.

Χαιρετίζουμε το μεγάλο ποτάμι οργής του λαού και της νεολαίας σε όλη τη χώρα, αλλά και την Πάτρα, που αυτές τις μέρες μέσα από πολύμορφες πρωτοβουλίες και δράσεις απαιτεί να αποδοθούν ευθύνες, να μη συγκαλυφθεί τίποτα, να μην ξεχαστεί αυτό το έγκλημα.

Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις κινητοποιήσεις των μαθητών της Πάτρας που μας συγκινούν με τα μηνύματα που σχηματίζουν με τις τσάντες τους στα σχολεία τους και μαζικά διαδήλωσαν μαζί με φοιτητές, γονείς, καθηγητές και εργαζόμενους.

Βροντοφωνάζουμε: «Το έγκλημα αυτό να μην συγκαλυφθεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή».

Το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα μείνει αναπάντητο.

Συμμετέχουμε στην Απεργία την Τετάρτη 8 Μάρτη, 10:30πμ στην Πλατεία Γεωργίου

Την Τετάρτη απεργούμε για όλους όσους έχασαν άδικα την ζωή τους, για εμάς και για τα παιδιά μας, ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα που μας έχουν στήσει το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του.

Τώρα είναι ώρα για αγώνα για να μην συγκαλυφθεί το προδιαγεγραμμένο έγκλημα για το οποίο οι ευθύνες κυβέρνησης και εργοδοσίας δεν μπορούν και δεν πρέπει να ξεχαστούν.

Σήμερα, την εποχή της ψηφιοποίησης και της αυτοματοποίησης, υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες μας και επομένως να γίνει πραγματικότητα η γυναικεία ισοτιμία, σε κοινωνία ανθρώπινη για άνδρες και γυναίκες.

Σήμερα υπάρχουν οι δυνατότητες για να εξασφαλιστεί καθολικά η σταθερή εργασία με σταθερό ωράριο, με αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα, κατοχυρωμένα με συλλογικές συμβάσεις εργασίας, με προστασία του γυναικείου οργανισμού και της μητρότητας με μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, με ελεύθερο χρόνο για όλες τις εργαζόμενες.

Σήμερα μπορεί να εξασφαλιστούν δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας, Παιδείας, Πρόνοιας, Προσχολικής Αγωγής, στήριξης των κακοποιημένων γυναικών και των απροστάτευτων παιδιών με τις αναγκαίες δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες με μόνιμο και επαρκές προσωπικό χωρίς εμπλοκή ΜΚΟ και ιδιωτών. Καμία και κανένας να μην αποκλείεται από αυτά λόγω φύλου, φυλής, θρησκείας, σεξουαλικού προσανατολισμού.

Όμως, αυτές οι δυνατότητες σκοντάφτουν στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και την πολιτική αυτών που τους υπηρετούν, τις κυβερνήσεις, τα κόμματα και τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, όπως η ΕΕ, το ΔΝΤ, ο ΟΟΣΑ, η πολεμική τους ένωση, το ΝΑΤΟ. Αυτοί θεωρούν κόστος για το κράτος τις ανάγκες μας και τις μετατρέπουν σε εμπόρευμα και πηγή για νέα κέρδη.

Οι αγώνες των εργατριών των δύο περασμένων αιώνων, που σήκωσαν το ανάστημά τους απέναντι στην εργοδοσία και το κράτος της, φωτίζουν και σήμερα τη μόνη ρεαλιστική διέξοδο για τις γυναίκες του μόχθου: Το δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης για τη ζωή και το μέλλον που αξίζει σε εμάς και τα παιδιά μας.

ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΑ, ΜΑΧΗΤΙΚΑ και ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ παλεύουμε για τη ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΙΣΟΤΙΜΙΑ, που μπορούμε να κατακτήσουμε σήμερα, τον 21ο αιώνα.

Μετατρέπουμε το θυμό και την αγανάκτησή μας σε συλλογική δράση και αγώνα για να διεκδικήσουμε ότι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για εμάς και τις οικογένειές μας.

Έλα μαζί μας για να δυναμώσουμε τον κοινό αγώνα γυναικών και ανδρών της βιοπάλης ενάντια στην κοινωνία της εκμετάλλευσης και καταπίεσης.

Η αλληλεγγύη μας δίνει τη δύναμη και το θάρρος να αλλάξουμε τη ζωή μας μαχόμενες.

Γι’ αυτό τιμάμε αγωνιστικά την 8η Μάρτη δυναμώνοντας την πάλη μας για τη χειραφέτηση και την ισοτιμία μας ενάντια στη βία των εκμεταλλευτών μας

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ, ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 6:30μμ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στις εκδηλώσεις που οργανώνει ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας (μέλος ΟΓΕ)

1. Την Παρασκευή 10 Μάρτη, στις 7.00μμ στην Αγορά Αργύρη, για τις εργαζόμενες στις τηλεπικοινωνίες, στις νέες τεχνολογίες και τις εργαζόμενες στον κλάδο των κατασκευών.

2. Σε συνεργασία με το Ε.ΣΥ.Ν. παράρτημα Πάτρας, με θέμα “Γυναίκα και Ναρκωτικά”. Θα πραγματοποιηθεί συζήτηση πάνω στα κοινωνικά αίτια που οδηγούν τις γυναίκες στην τοξικοεξάρτηση καθώς και την σχέση της εξάρτησης με τις συνθήκες ζωής και εργασίας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Μάρτη, στις 7.00μμ στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας (Κολοκοτρώνη 20, 3ος όροφος)

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: