Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμων Πύργου- Αρχ. Ολυμπίας: Με μία “γενοκτονία” μνήμης ο Τούρκος Πρόεδρος θέλει να σβήσει ένα κομμάτι του Πολιτισμού
Διαδήλωση φανατικών – Ζητούν να γίνει ξανά τζαμί – News.gr

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμων Πύργου- Αρχ. Ολυμπίας: Με μία “γενοκτονία” μνήμης ο Τούρκος Πρόεδρος θέλει να σβήσει ένα κομμάτι του Πολιτισμού

Η Αγία Σοφία αποτελεί οικουμενικό σύμβολο και αποτελεί αρχιτεκτονικό και πολιτισμικό κομψοτέχνημα. Είναι ένα εμβληματικό μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και παράλληλα ένα αιώνιο σύμβολο για τον ελληνισμό, τη βυζαντινή κληρονομιά του, αλλά και την Ορθόδοξη Χριστιανοσύνη.

Η απόφαση του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για τη μετατροπή της σε τζαμί και τόπο ισλαμικής θρησκευτικής λατρείας είναι απόλυτα καταδικαστέα, προκλητική και βαθιά περιφρονητική για την ιστορία και την παράδοση.

Η απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης για αλλαγή του σημερινού καθεστώτος της Αγίας Σοφίας  δυναμιτίζει το κλίμα στην περιοχή και προκαλεί τα αισθήματα όχι μόνο των χριστιανών αλλά και όσων πίστεψαν και πιστεύουν στην ελευθερία και την ειρήνη.

Η διεθνής κοινότητα οφείλει να ευαισθητοποιηθεί πάνω σε ένα ζήτημα που συνιστά ύβρη και πρωτοφανές πλήγμα για τις αρχές του αλληλοσεβασμού και της ανεκτικότητας και να θυμίσει στους πολίτες της Ευρώπης τις κοινές μας ρίζες, το κοινό μας παρελθόν, που έχει οικοδομηθεί πάνω σε μνημεία όπως η Αγία Σοφία.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμων Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας καταδικάζει την προκλητική απόφαση της τουρκικής δημοκρατίας και ζητά από τη ΔΟΕ να ζητήσει τη συνδρομή των εκπαιδευτικών ενώσεων για την υποστήριξή τους στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Τα μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς δεν ανήκουν σε μία χώρα – πόσο μάλλον σε έναν πολιτικό – αλλά σε ολόκληρη την ανθρωπότητα, που έχει χρέος να προασπίσει ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της, την Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης.

Για το Δ.Σ
Η ΠρόεδροςΟ Γενικός Γραμματέας
Αντωνία ΜπρηΑθανάσιος Κατσίμπελης
Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: